Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 System Sounds Issue


27 Dec 2010   #1

Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 
Windows 7 System Sounds Issue

Here's a strange one (at least to me): I did a reinstall of Win 7; the default Windows sounds work fine, even if I change the theme in the personalization options or in the Sounds control panel tab. But if I change a system sound to a .wav file from my own folder of custom sounds, Windows won't play it. Oh, by the way, they will play fine through Windows Media Player (or any other media player I've used--just not in the System Sounds function.

I've used these sounds many times before and my other computers running Windows 7 have been customized to use my sound files, but this one will not play them. I'm guessing I could reinstall Windows and they would probably work, but I really don't want to go to that extreme (yet). Any thoughts on why Windows won't use these substitute sounds?

My System SpecsSystem Spec
.

27 Dec 2010   #2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ult. x64 Windows 8.1 x64
 
 

Hi,

I'm not sure if this will help you at all, but could you see if this is any good?

Sounds - Change
My System SpecsSystem Spec
27 Dec 2010   #3

Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Thanks, but WOW! I don't think I want to go through that process. I'm not trying to change the startup sound anyway, just some of the program event sounds such as logon, logoff, New Mail, etc.
My System SpecsSystem Spec
.


26 Jan 2011   #4

Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Update: Looks like I finally identified the problem as the Realtek HD Audio application for my ASUS motherboard. I installed a newer driver from the Realtek site (not approved for my motherboard), and things seem to be working so far.
My System SpecsSystem Spec
26 Jan 2011   #5

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by rchris View Post
Update: Looks like I finally identified the problem as the Realtek HD Audio application for my ASUS motherboard. I installed a newer driver from the Realtek site (not approved for my motherboard), and things seem to be working so far.
I was forced to do something similar when I was using the formula board, I switched to the striker extreme later... let me tell you asus has not impressed me with their support for Windows 7 and boards over a year or two old. They basically just want you to use the existing drivers, but that's very problematic.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows 7 System Sounds Issue




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:48 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33