Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Cant play audio

27 Jun 2009   #1
Kbib31

Windows 7
 
 
Cant play audio

hi evryone.

i just installed the 7 rc and i cant play any audio it says no audio output device installed. my speakers are logitech g51 and my audio is integrated on my evga 780i mobo. my audio drivers come from realtek and i have installed the 7 version

any ideas?


My System SpecsSystem Spec
.
27 Jun 2009   #2
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 
no audio

Quote   Quote: Originally Posted by Kbib31 View Post
hi evryone.

i just installed the 7 rc and i cant play any audio it says no audio output device installed. my speakers are logitech g51 and my audio is integrated on my evga 780i mobo. my audio drivers come from realtek and i have installed the 7 version

any ideas?
Hi and welcome to SF

first thing we need is to find out more info abt you could tell us what audio drivers you have intalled and if you are running 32 or 64bit, etc.

Waiting for info

Ken
My System SpecsSystem Spec
27 Jun 2009   #3
Kbib31

Windows 7
 
 

sorry i forgot, i'm running the 64-bit version of 7 and the drivers i used are the realtek vista/7 r227 hd audio drivers(i found this in the sticky post in the audio section of these forums)

just tell me if u need anything else
My System SpecsSystem Spec
.

27 Jun 2009   #4
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 
no audio

Quote   Quote: Originally Posted by Kbib31 View Post
sorry i forgot, i'm running the 64-bit version of 7 and the drivers i used are the realtek vista/7 r227 hd audio drivers(i found this in the sticky post in the audio section of these forums)

just tell me if u need anything else
Hey

Desktop or laptop?
do you know how to go into device manager to the audio device and use the snipping tool to upload a pic for us? It should look like this
kEN
My System SpecsSystem Spec
27 Jun 2009   #5
Kbib31

Windows 7
 
 

its a desktop, when i went into device manager is did not show the audio device tab. i checked in my bios to make sure the hd audio was on was on and it was
just to add i had vista before this and it did work. it was suggested to me by someone else to reinstall vista on a spare harddrive and make sure the audio still works on that and then copy the vista drivers to my windows 7 harddrive.


Attached Thumbnails
-device.jpg  
My System SpecsSystem Spec
27 Jun 2009   #6
Webadict

Windows 7 Rc Build 7264 x86, Ubuntu
 
 

You might try this link to the latest EVGA drivers for your board.

http://us.download.nvidia.com/Window...ional_whql.exe
My System SpecsSystem Spec
27 Jun 2009   #7
Kbib31

Windows 7
 
 

nope didnt work and i dont think it contained audio drivers anyway
My System SpecsSystem Spec
28 Jun 2009   #8
wsoh7even

Win 7; Vista; XP
 
 

I have same problem as dual boot Vista64 with win7x64, my WMP can play video with sound on Vista but no sound on Win7. so I search for "no sound on WMP" and later install this pack :
Windows Essentials Media Codec Pack - Free software downloads and reviews - CNET Download.com
and now it had sound on Win7
maybe it work with you also.
My System SpecsSystem Spec
28 Jun 2009   #9
Kbib31

Windows 7
 
 

nope no luck, but thats not the problem, it just doesnt see my speaker here look.



i dont know why


Attached Images
 
My System SpecsSystem Spec
28 Jun 2009   #10
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 
no audio

Quote   Quote: Originally Posted by Kbib31 View Post
nope no luck, but thats not the problem, it just doesnt see my speaker here look.



i dont know why
what driver did you install for the integrated audio? and where did you get it?

Waiting

Ken
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Cant play audio




Thread Tools






Similar help and support threads
Thread Forum
My netbook won't play audio anymore?
I checked the gateway manuals and there's no information on this.
Sound & Audio
help i have a windows 7 64 bit won't play audio for mp4
Computers are difficult for me to understand! Every problem I have with them is excruciating! I need so clear, practical help with videos I import from my samsung cell phone that USED TO HAVE SOUND ON MY OLD DELL PC XP NOW DON'T HAVE ANY SOUND ON MY NEW TOHSIBA WINDOWS 7 PRIMIUM (YEAH RIGHT!)...
Music, Pictures & Video
Can't play some audio files.
HELP! I can't play some audio files! I already made sure I have the latest drivers and such, but they still won't play! I had this problem ever since I re-formatted yesterday, before re-formatting, I could play them just fine and I hadn't even installed any codecs or special drivers! I think...
Sound & Audio
Play audio over mic
Hi all, Is there a way to send the music I'm playing over microphone? I don't have a microphone and want other people to hear music in for example MSN or other chat program. Thanks in advance!
Sound & Audio
WMP cant play audio files
hi, i have a Asus K40AB, and i just installed windows 7 32 bit on it, but when i try to run the WinSAT, it stopped working when running the windows media decoding test, and when i tried to play any audio file on WMP, it just stopped working, and this is the error code i got: Problem signature: ...
Media Center


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:39.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App