Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: ASUS Motherboard - Detects headphones but no sound


21 Feb 2011   #1

Windows 7 x64
 
 
ASUS Motherboard - Detects headphones but no sound

Recently bought and installed a ASUS P5kpl-am EPU motherboard and it's all working dandy apart from the sound. I installed the drivers from the official asus website for the board which is the VIA Audio codecs and software and it detects both my microphone and headphones but neither will work. What should I do?

Thanks

My System SpecsSystem Spec
.

21 Feb 2011   #2

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Jordyi View Post
Recently bought and installed a ASUS P5kpl-am EPU motherboard and it's all working dandy apart from the sound. I installed the drivers from the official asus website for the board which is the VIA Audio codecs and software and it detects both my microphone and headphones but neither will work. What should I do?

Thanks
Have you tried downloading directly from Realtek?
My System SpecsSystem Spec
22 Feb 2011   #3

Windows 7 x64
 
 

I tried that first yes. However, the installation didn't seem to actually install the files into my program files even though it looked as though it had during installation. The VIA audio drivers from a google search or two look like they're the ones that work for my motherboard.
My System SpecsSystem Spec
.


22 Feb 2011   #4

Windows 7 x64
 
 

Update: In the VIA audio manager I can hear myself back from my microphone when enabling speaker playback so both the microphone and headphones are working, but not for anything else.
My System SpecsSystem Spec
22 Feb 2011   #5

Windows 7 x64
 
 

SOLVED: Installed the latest version from the actual VIA website and all is working.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 ASUS Motherboard - Detects headphones but no sound




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:26 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33