Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Cannot set 5.1 config with SB Audigy 2 ZS

21 Feb 2011   #1
mufaa

Windows 7
 
 
Cannot set 5.1 config with SB Audigy 2 ZS

This is one really weird problem.

Yesterday i found out that my rear and centre speakers were producing really low sound. After a restart, Windows lost the ability to set it on 5.1 speaker config. It would just revert back to 2.1. I did a reinstall of the drivers but no luck.

I don't know what the problem is. It's extremely weird and i hope someone here can help me.

PC Specs:
Intel i5 750 @stock
4GB RAM
SB Audigy 2 ZS
Windows 7 x64
Logitech X-540


My System SpecsSystem Spec
.

22 Feb 2011   #2
Crispy

Windows 7 Ultimate x64 Service Pack 1 (Build 6.1.7601)
 
 

Go into "Control Panel>Sound" then click on the "SB Audigy 2 ZS" down the bottom of the window there you will see "configer" click on that and then you will be able to configer X.1 soudn you want to select.
My System SpecsSystem Spec
24 Nov 2011   #3
adrianmak

Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Crispy View Post
Go into "Control Panel>Sound" then click on the "SB Audigy 2 ZS" down the bottom of the window there you will see "configer" click on that and then you will be able to configer X.1 soudn you want to select.
I have this problem too. Of course I do know here to configure x.1 speaker but it will revert back to 2.0 automatically.
My System SpecsSystem Spec
.


Reply

 Cannot set 5.1 config with SB Audigy 2 ZS




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Need EQ software for SB Audigy SE
Hi, I recently hooked-up Logitech Z506 5.1. With MUCH tinkering with the onboard realtek sound I couldn't get sound from the rear speakers, so I purchased an audigy se card from amazon, turned off the onboard sound in the bios, installed the card n drivers and viola...I got the rears working. ...
Sound & Audio
Audigy
I have a Dell XPS 420 with Windows 7 64-bit and an Audigy 2 sound card. All was fine under Windows XP. Under Windows 7 I get random pops/crackles from the speakers every now and again. I don't have to be playing any music, or even touching the computer. It just pops from time to time. There...
Sound & Audio
Audigy SE and Headphones
I've been having an odd problem with my Audigy SE card and my headphones. When I was using on-board sound, there would be a "headphone" device separate from the "speakers" device. With the Audigy SE, there is only a "speakers" device. This is problematic because every program I run thinks I'm...
Sound & Audio
SB Audigy
I've installed Windows 7 and everything is working great. I've managed to install the drivers for my Creative Sound Blaster Audigy, the device is working properly, and everything seems to be working. Only one problem: No sound comes out of my speakers. I've already triple-checked, and I know...
Sound & Audio
Need Help Please Audigy
Hey Guys im new to this forum and hopefully can get some help as I have spent the last few days trying to figuer this out and no luck. I have a SB Audigy card and i have resently installed windows 7 and i have installed the drivers for the card from creative and windows update (both seem to be...
Sound & Audio
Creative Audigy help
Been trying to fix this for the past few hours. I've got a Creative SB Audigy 2 ZS card installed with the latest drivers from Creative. I'm also using Logitech Z-5500 5.1 speakers. The thing is, there's only audio out of the R and L speakers.. Normally I wouldn't care, but another issue has...
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:20.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App