Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Help fixing hd audio device on ultimate please -have tried other fixes

28 Feb 2011   #1

Windows 7 Ultimate x86
 
 
Help fixing hd audio device on ultimate please -have tried other fixes

I know a lot of people seem to ask the same question but I cannot solve this at all by trying any methods I have tried online so I decided I needed some help more personally!

I'm on windows 7 ultimate x86.

I was recently working on a music recording program when all of a sudden my speakers emitted an odd 'whine' and then my computer seized up completely. I then had to restarted it and when it came back on i received no audio what-so ever.

I have "no audio output device is installed" in the bottom right where the audio icon normally is and when I click troubleshoot it tells me that it is something to do with my High Definition Audio Device driver/s. I let it try and update them but it always says it failed to install.

Also in the device manager under Sound, video and game controllers all 7 entries have an exclamation mark including the realtek HD audio and the other 6 microsoft ones. When i right click and go to properties it says

"Windows cannot start this hardware device because its configuration information (in the registry) is incomplete or damaged.
(Code 19)"

I have tried disabling then enabling, installing and reinstalling the drivers from the realtek website and just uninstalling the drivers from the Device manager but to no avail and I am really stumped as to what has happened and how I can fix it.

All help would be appreciated!
oh and I can run Everest to give you a system over view if that would help? Just aslong as you say which bit you'll need

Thanks in advance

My System SpecsSystem Spec
.

28 Feb 2011   #2

Windows 7 Ultimate x86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by p5bdkw View Post
Try re-installing the Audio driver from here....
Realtek
done that already but to no avail, just says the same thing as before even after multiple tries :/
Tis' a pain cause it was working fine before
My System SpecsSystem Spec
28 Feb 2011   #3

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Try a system restore to the point before you installed the music recording program.
My System SpecsSystem Spec
.


28 Feb 2011   #4

Windows 7 Ultimate x86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by p5bdkw View Post
Try a system restore to the point before you installed the music recording program.
I wish I had the opportunity to do so... sadly I have no restore points, I think stupidly they were disabled a while back

Any other ideas other than reinstalling the drivers? I can't windows update thingy wither because it always says device driver failed to install"
My System SpecsSystem Spec
28 Feb 2011   #5

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Please post a snippet of your device manager with the questionable items.
Screenshots and Files - Upload and Post in Seven Forums
My System SpecsSystem Spec
28 Feb 2011   #6

Windows 7 Ultimate x86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by p5bdkw View Post
Please post a snippet of your device manager with the questionable items.
Screenshots and Files - Upload and Post in Seven Forums
Help fixing hd audio device on ultimate please -have tried other fixes-screeny.jpg

Hope that works okay and it has the right parts


My System SpecsSystem Spec
28 Feb 2011   #7

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Restart the computer in Safe Mode, and then select Last Known Good Configuration.
This rolls back to the most recent successful registry configuration.

Start your computer in safe mode
My System SpecsSystem Spec
01 Mar 2011   #8

Windows 7 Ultimate x86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by p5bdkw View Post
Restart the computer in Safe Mode, and then select Last Known Good Configuration.
This rolls back to the most recent successful registry configuration.

Start your computer in safe mode
gaaaaah this is immpossible it would seem, thanks for your help so far though.
Sadly again, no luck, it is still stating that 'no audio output device is installed' over the volume icon and still no-play in the device manager, it's having none of it :S

sorry 'bout all this but I do appreciate the help
My System SpecsSystem Spec
01 Mar 2011   #9

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

My System SpecsSystem Spec
01 Mar 2011   #10

Windows 7 Ultimate x86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by p5bdkw View Post
No luck again sadly... it said that there were errors, and that it fixed them then I retried to double check and it said no more problems, restarted and still have regestry/driver problems.
it is looking like I'll have to buy a new soundcard and if that doesn't work I'll have to do a full reinstall of windows 7 which I am really hoping is not the case!
Any last possible ideas before I give up completely? :S haha
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Help fixing hd audio device on ultimate please -have tried other fixes




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:52 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33