Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: No HDMI for sigmatel

03 Jul 2009   #1

7 7100 x64
No HDMI for sigmatel

im using a dell xps m1330, sigmatel 9228 audio... the audio will work through the speakers, but once i plug in my hdmi cable and switch the default device to hdmi, audio will not come out of my tv. i know it works because i installed vista just to test it and it worked there. anyone know of a fix for this or what drivers to use?

My System SpecsSystem Spec
09 Aug 2009   #2

Windows 7

i know it works with sigmatel audio drivers because on my dell inspiron 1525 it worked on Windows 7 ultimate(uprgrade from vista) up until yesterday then when i came home after dinner i did my usual.... Plugged my hdmi cable from my TV into my pc where USUALLY my hdtv is an extended desktop of my laptop ... video worked just no sound.... after looking around my laptop for a little bit i realized that a windows update was installed sometime yesterday and since then my laptop HDMI audio w/ sigmatel drivers do not work!!!! i have literally tried everything and cannot get it to work... my only solution to this problem is using an RCA cable plugged into my headphone slot and then plugging the red and white (left n right stereo) cables into my surround sound system... I know there were problems that other people were having before... i did not have a problem up until yesterday 8/8/09 with my HDMI port on my laptop... i believe M$ intended on fixing the issues that SEVEN has been experiencing with HDMI playback however i believe they took two steps back because in the past 24hrs i have noticed this is a persistant problem circulating around many w7 forums!!!

PS Sorry for the run on sentances misspelling and bad grammar.... kinda drunk right now...
My System SpecsSystem Spec
05 Oct 2009   #3

Windows 7 Ultimate
It works on Dell 1525

This is not a Windows 7 Problem, I had this problem when I upgraded my laptop Dell Inspiron 1525 from Windows Vista to Windows.. After the upgrade I was able to view the picture on my samsung LCD but there was no sound
I had sigmatel Audio in my notebook
i found the driver from Intel Web site for Intel 965 Chipset
you can download it from there web site and it works
My System SpecsSystem Spec


 No HDMI for sigmatel

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
sigmatel c-major audio
I have a dell latitude laptop D610 and I absolutly cannot get my audio to work after i installed windows 7. I have went everywhere and checked every forum i could find and i cannot find any solutions. i have installed and uninstalled and restarted my comp dozens of time with no results. so i was...
Sound & Audio
Sigmatel Audio Nightmare...
Hello all, I have a frustrating problem with my Dell M1530 laptop. Switched it on this morning and the audio had completely gone. The speaker icon has a red cross next to it and when hovering the mouse over, it says "No Audio Output Device is installed". Went to device manager to see what's...
Sound & Audio
Sigmatel errors - I'm REALLY desperate!
I've tried everything on this forum, but still have errors with just about EVERYTHING, even Vista and Realtek drivers. I seriously need help fast. :mad: My PC came with a Sigmatel card, which dosen't officialy work with 7. I've gone CRAZY over this! I HAVE AN INTEL, NOT A DELL
SigmaTel Audio
Hi all. I built myself a pc about 3 years ago, and just upgraded it to windows 7. my pc specs: mobo: intel D975XBX2 desktop board i bought this new in some store, i dont remember, and have no link to it, there is a very similar model, D975XBX2kr, on newegg:
Sound & Audio
Sigmatel IDT 5.1 Surround Sound Issue
I finally tracked down why my surround sound wasn't working. I went into the IDT control panel (not Windows 7 Sound and Hardware) and saw that the options for speakers were switched to Stereo Speakers, so I changed them to 5.1, but it instantly changed back to Stereo. Now everytime I try to switch...
Sound & Audio
SigmaTEL hd CODEC issues
Hey everyone, I installed Windows 7 ultimate and since I have the forbidden red x over my speaker in the toolbar. I click on it and I get the no audio output installed. If I go to device manager my sound card show up fine. I thought I would try to update the driver to see if that would fix it. ...
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:44.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App