Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No audio output device is installed...


22 Mar 2011   #1

Windows 7 Enterprise SP1 32bit
 
 
No audio output device is installed...

For a while now(speaking in month terms), my sound would be working just fine. But sometimes when I put it into hibernate(for the night) and turn it back on, my speaker icon would have a red X over it. The only way this goes away is if I leave the computer off for a long time or, spam restarts(lol). What can be the problem here? My guess is that it's getting old or something. Sometimes, the sound works again at random times. When that happens I try to leave the laptop on since shutting it off in away way gets rid of it. But while it was on for a few days, the sound went away without notice.

Also, when I try to find it in the device manager, it doesn't show up. It can't even detect it either.

My laptop is an HP pavilion dv2610 btw


My System SpecsSystem Spec
.

22 Mar 2011   #2

Windows 7 Enterprise SP1 32bit
 
 

Apparently, I just fixed it. What I did was run Windows Startup Repair. But it took too long so tried to cancel it. But since it didn't let me cancel, I just forcefully shut down my laptop(holding the button) and restarted, which led to my sound working.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No audio output device is installed...




Thread Tools



Similar help and support threads for2: No audio output device is installed...
Thread Forum
Solved No Audio Output Device is installed. Sound & Audio
No audio output device installed Drivers
Realtek Audio: No Audio Output Device is Installed Sound & Audio
No Audio Output Device is installed Sound & Audio
No audio Output Device installed Sound & Audio
No Audio Output Device Installed...again Drivers
No Audio Output Device is installed. Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:45 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33