Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: X-fi Titanium Problems: EMI etc.

08 Apr 2011   #1

Windows 7
X-fi Titanium Problems: EMI etc.

Hello all, I recently upgraded from an X-fi Xtreme Gamer to an X-fi Titanium PCI-E 1x card in preparation for an SLI config. However, I've recently noticed sound loss and drops about ten minutes of using my audio in games and browsing. There were times of electromagnetic interference whines but I believe that is because my front panel audio connector's lack of grounding--I unplugged that from the card and that stopped.

Now, however, I suddenly lose sound, change modes, and it suddenly activates again. In the past it has crackled and I had to unplug my headphones for the sound to stop, then restart to retrieve my sound. It's currently in my PCI-E 1x slot above my video card but I have tried my other PCI-E 16x slot as well--same problems.

Is this a defective card? Are these symptoms still indicative of electromagnetic interference? Not sure what to do at this point but seek a replacement card or return back to my Xtreme Gamer without the chance of SLI

My System SpecsSystem Spec
09 Apr 2011   #2

windows 7 home premium

HI there give a try to theses moded drivers

Get the latest X-fi Pax Drivers here

remeber to do a restore point before

good luck
My System SpecsSystem Spec
15 Apr 2011   #3

Windows 7

Nothing's worked so far. I tested the card in another computer and it works flawlessly. I want to install the creative drivers as clean as possible, and that means somehow disabling Windows' generic audio driver installation process. I've tried disabling it through the methods listed on forums but that doesn't seem to work. Does anyone know how to disable this?
My System SpecsSystem Spec


 X-fi Titanium Problems: EMI etc.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
X-FI Titanium and BSOD
Hi, I've installed my new X-FI Titanium (SB0880) and drivers from internet (directly from Creative and apply all updates), i have a new BSOD with "Page fault in non paged area", only in "Lord of the rings online". My computer work fine in work env. (music, audio chat, webcam, ...) Windows...
BSOD Help and Support
Soundblaster Titanium HD card
Need help please Running output jacks from Denon Reciever to out put of the hD SB Titanium crd. I cannot hear anything. Noticed "What U Hear" is missing in the mixer playback on the SB mixer and most everything you can adjust is Mic 1 or 2 or Aux or digital. I have tried them on all of the...
Graphic Cards
Silencer and Voice-FX on X-FI Titanium
Hey, I've installed the Creative Console Launcher which claims to have a Silencer and Voice-FX. But where do I find these features? I've been looking everywhere but I still can't find them. Any help? Thanks
Sound & Audio
Has anyone used Trend Micro Titanium?
After my Norton license is up, I am thinking about trying out the new Trend Micro Titanium 2011 Maximum Security product and was wondering if anyone has tried it/has had good luck with it. I haven't really heard too much about it. Thanks! :)
System Security
X-FI titanium problems with windows 7
Hello, I cannot into the sound manager either windows or Creative to adjust sound. I only can do it when the computer wakes up after "sleeping mode". Does anybody has the solution? It is a windows problem because I've tried with another soundcard and had the same trouble. Thanks...
Sound & Audio
X-Fi Titanium outputs 2.1 despite being set on 5.1
OK, This is an X-Fi Titanium Professional installed on Win7 x64 with the newest drivers available from the Creative site. I can test the audio from within the Console Launcher or Diagnostics and all 5.1 speakers have good clear audio, when I play from Itunes/Windows Media Player/Internet I only...
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:21.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App