Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 Ultimate Installed... No Audio! :(


15 Apr 2011   #1

Windows 7 Ultimate x32
 
 
Windows 7 Ultimate Installed... No Audio! :(

Hello, I have a New windows 7 installed from an windows xp!
The speaker icon down on the bottom right has a 'Red cross'.
It says "no audio output device is installed".
I went to device manager and on "high definition audio device" has an exclamation mark. the description says device cannot start. (code 10).
how can i get my audio to work?

Please Help!

ps... I believe I saw on another forum that windows ultimate only works with 64bit?
Is this true?


My System SpecsSystem Spec
.

15 Apr 2011   #2

Windows 7, 64 bit Home SP1, Win 8.1.1 Pro 64 bit
 
 

You need Dell sound drivers, non-Dell sound drivers will either not work or not work correctly. Dell does not support Vista or Win 7 on this model, thus you will have to install a PCI sound card that is compatible. That is what others have reported doing on the Dell users forum.
My System SpecsSystem Spec
16 Apr 2011   #3

Windows 7 Ultimate x32
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by fireberd View Post
Dell does not support Vista or Win 7 on this model, thus you will have to install a PCI sound card that is compatible.
Sigh... Thank you Fireberd!
Well, Is a PCI card easy to install?
My System SpecsSystem Spec
.


16 Apr 2011   #4

Windows 7, 64 bit Home SP1, Win 8.1.1 Pro 64 bit
 
 

Yes. Just make sure whatever you get is Windows 7 compatible. One gotcha, whatever you install you will no longer have the front panel headphone jack capability. This is due to the Dell proprietary and undocumented front panel connector.

HERE is the Dell 4550 manual and how to install PCI cards. If/when you do install a card, disable the integrated audio in the BIOS (F2- Setup).
My System SpecsSystem Spec
18 Apr 2011   #5

 
 

I have Sony Vaio VGN NR Series, I upgraded from vista to Windows 7 now I dont have audio anymore! sigh I went to device manager it doesn't even detect the sound card now. wanted to check whats the brand of the built-in card so i can download it.. looking for solutions hereany idea?
My System SpecsSystem Spec
18 Apr 2011   #6

Several, including Windows 7 x64 Ultimate
 
 

You can get the drivers here;

ftp://ftp.vaio-link.com/PUB/VAIO/

ftp://ftp.vaio-link.com/PUB/VAIO/ORIGINAL/

Unfortunately, that is not a very comfortable site. You have to know which drivers you need.

You should be able to get that information here;

Sony Laptop Forums - Sony Notebook Computer Discussions

Regards....Mike Connor
My System SpecsSystem Spec
19 Apr 2011   #7

 
 

thank you for these helpful links Mike!!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows 7 Ultimate Installed... No Audio! :(




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:53 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33