Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No Sound, Please I'm pulling hair out...


15 May 2011   #1

Windows 7 Home Premium OEM x64
 
 
No Sound, Please I'm pulling hair out...

The problem has been solved by me. For further details read post below. Ok, I'm no stranger to computers. I just did a fresh install with Windows 7 Home Premium OEM x64 and after Asus RealTek Drivers sound worked good. Then started updating Windows, and have not had sound since. Tried every thing, un-installed drivers, made sure speakers config, and set to default, Installed latest from RealTek, Tried un-installing RealTek w/Device Manager(and files), reboot, let Windows load default drivers, Installed x86, then tried x64, tried to Install Vista x64, ect... Ok now I'm uninstalling all of Windows Updates. Yes everthing is installed correctly, Headphones work on RealTek front Jack, and in rear Jack, Disabled Front Jack. Still nothing. And here is the kicker, It's not Just the RealTek not working, Installed Sound Blaster Audigy Card, same problem, everything installed showed activity on sound Mixer, no sound out of speakers. Sound Blaster not installed any more, Just working on onboard RealTek for now. Please help....
I can't catch up on all my favorite T.V. shows like this... I don't read lips...


My System SpecsSystem Spec
.

15 May 2011   #2

win7 home premium-64bit-SP1-IE9RTM
 
 

jeep
Welcome to the forum
Did you made a re-check for the wiring?
Try to uninstall the windows updates one by one and recheck for the sound.
My System SpecsSystem Spec
15 May 2011   #3

Windows 7 Home Premium OEM x64
 
 
Update:No Sound, Please I'm pulling hair out...

I have checked and rechecked the speaker connections, it's a 3.5 mm jack with dual RCA connections on the other end. The sound works with headphones on front and rear jacks. Just retested front and rear jacks. They work just fine with head phones. Just verified that the 3.5/RCA cable works fine. All but two of the Windows Updates are removed. All updates removed w/Add and Remove Programs(built in). All programs removed w/Revo Uninstaller v1.92 Freeware Edition. Registry cleaned with Glary Utilities v2.33.0.1158 and WinUtitilities Free Ver. 10.0
The two remain are: Update KB76902 & Update KB2533552. Reinstalled the latest driver from RealTek: Vista_Win7_R260 install complete, reboot, no sound, un-installed. Asus RealTek_Audio_V51005859_V6015859 install complete, reboot, no sound, un-installed. Reinstalled Mother Board Drivers, reboot during install as needed, THE SOUND WORKS!!!!!!! Now I will reinstall updates one at a time untill I find the offending update. Once I find it, I will post what update it was. Thank you to all who read this and tried to help. Again Problem Solved!!!!
My System SpecsSystem Spec
.


15 May 2011   #4

win7 home premium-64bit-SP1-IE9RTM
 
 

Quote:
The two remain are: Update KB76902 & Update KB2533552
Please verify the first update because there is a digit missing.
Happy to see your problem solved.
My System SpecsSystem Spec
15 May 2011   #5

WIN7 Ultimate 64bit
 
 

Well done.

Next time you get to end of tether - just try a 'system restore' to interval just before the updates.

Takes about 20mins max
My System SpecsSystem Spec
16 May 2011   #6

Windows 7 Home Premium OEM x64
 
 
RE: Please Verify...

Quote   Quote: Originally Posted by JOHN47 View Post
Quote:
The two remain are: Update KB76902 & Update KB2533552
Please verify the first update because there is a digit missing.
Happy to see your problem solved.
Sorry about that John, and every one else. That happens sometimes when you've been working on something for three days straight.
The updates are kb976902 and kb2533552 below are the links from Microsoft on what the updates are for and more or less why they can not be uninstalled.

kb976902 = Description of the Windows 7 and Windows Server 2008 R2 installation software feature update

kb2533552 = An update that prevents a "0xC0000034" error message when you try to install Windows 7 SP1 or Windows Server 2008 R2 SP1 is available

Again thanks for the support, and the help everyone. Happy Computering.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No Sound, Please I'm pulling hair out...




Thread Tools



Similar help and support threads for2: No Sound, Please I'm pulling hair out...
Thread Forum
Solved Cannot port forward(AT&T), pulling my hair out! Network & Sharing
BSOD - I am pulling my hair out !!! BSOD Help and Support
Automatic Device Installation - Im Pulling My Hair out! Hardware & Devices
Pulling my hair out BSOD Help and Support
Pulling my hair out!! Sound & Audio
Utorrent, and hair pulling Network & Sharing
Realtek : Pulling my hair out Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:57 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33