Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No sound


28 May 2011   #1

Windows home premium X64 windows 7
 
 
No sound

Sorry to bring this up again. I read though all sound related problem and still can't fix mine. I have the dreaded red X on my sound icon
How do I enter the bios to see if its turned off there? I tried F2,F10, CTRL/AL/ESC and nothing seems to bring me to anything related to anything other than a reboot screen.
I have no sound card installed in my device manager. It should be Realtek Audio, But all I have is HD Audio.
I have an Acer Aspire 5542 running Windows 7 X64

My System SpecsSystem Spec
.

28 May 2011   #2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 x64
 
 

There is a massive audio driver package for that specific model and acer doesn't provide a easy way to directly link you to it. Though reinstalling the audio package would be my first suggestion.
http://global-download.acer.com/GDFi...C=Acer&SC=PA_6

hopefully that link guides you to the proper download, acer uses too much flash on their support site ...
If that doesn't work we will likely have to work through driver verifier.
My System SpecsSystem Spec
29 May 2011   #3

Windows home premium X64 windows 7
 
 

Thanks Maguscreed
I'll try that, But I must of tried to install every driver out there. It was working one minute, Then all of a sudden it stopped and has not worked since. I tried to live without sound for the last 2 months, But I'd like to get it working again. I read in a few threads that it was turned off in the BIOS, How do I check to see if it is? F2, F10, CTRL ALT ESC only bring me to the reboot options



Just installed this driver and still nothing. I still have "no speakers or headphones are plugged in"
Looks like the laptop will be going out the window See if that fixes it
My System SpecsSystem Spec
.


29 May 2011   #4

Windows 7 Ultimate x64
 
 

To check in the BIOS as soon as you boot up your machine you should be given an option to access setup. Sometimes its F2 or escape
My System SpecsSystem Spec
29 May 2011   #5

Windows home premium X64 windows 7
 
 

I did that. All I see is the info of my machine, Security and reboot options. Am I blind and just cant see the option to the integrated devices?

Sorry for being a complete noob guys. I see in device manager that my system speaker has no driver installed, But when I try to install one, It tells me "The best driver has been installed for this device. I don't get it
My System SpecsSystem Spec
29 May 2011   #6

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I also have the same thing on my new machine I bought yesterday - without attaching speakers to the line in jack on my PC I do not get any system sound. It's fine when I plug speakers in - most odd and not something I have ever come across before.
My System SpecsSystem Spec
29 May 2011   #7

Windows 7 Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Blackbm View Post
I did that. All I see is the info of my machine, Security and reboot options. Am I blind and just cant see the option to the integrated devices?

Sorry for being a complete noob guys. I see in device manager that my system speaker has no driver installed, But when I try to install one, It tells me "The best driver has been installed for this device. I don't get it
two things turn off auto update for drivers in windows, and then uninstall any and all audio drivers in the system and reboot. once booted try the mega-pack again. if still not, try f1 or delete to get into bios setup.
My System SpecsSystem Spec
29 May 2011   #8

Windows home premium X64 windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by DalekOverSeer View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Blackbm View Post
I did that. All I see is the info of my machine, Security and reboot options. Am I blind and just cant see the option to the integrated devices?

Sorry for being a complete noob guys. I see in device manager that my system speaker has no driver installed, But when I try to install one, It tells me "The best driver has been installed for this device. I don't get it
two things turn off auto update for drivers in windows, and then uninstall any and all audio drivers in the system and reboot. once booted try the mega-pack again. if still not, try f1 or delete to get into bios setup.

I'll try that now... wish me luck lol
I should of added this earlier too, But I did a revert back to factory settings yesterday too. didn't fix my problem, But I have a fresh fast laptop now, But still with no sound
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No sound




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:43 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33