Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Realtek doesn't show in Device Manager


11 Jun 2011   #1

windows 7 Ultimate 32 bit
 
 
Realtek doesn't show in Device Manager

Hi guys,

I'm trying to get Realtek installed and i do manage to install it without getting a failure message or whatsoever. But the problem is that it does not work.

I installed and removed many codecs and versions of realtek, it just doesn't show in the device manager.

The only thing i see is High Definition Audio Device, and not Realtek.

How can i get realtek correctly installed??

thanks in advance.



My System SpecsSystem Spec
.

11 Jun 2011   #2

Windows 7, 64 bit Home SP1, Win 8.1.1 Pro 64 bit
 
 

You didn't fill in the system spec's. Makes it hard to figure out what you have without it.

Generally the High Definition Audio Device is the sound module. Does the sound work, just that it's not showing "RealTek"? Did it ever work? If you upgraded from XP, you need Vista/Windows 7 specific drivers, the XP drivers usually are not compatible.
My System SpecsSystem Spec
11 Jun 2011   #3

windows 7 Ultimate 32 bit
 
 

Hi fireberd, thanks for replying.

I did manage to solve it, yes the sound did work, but i had no options like stereo mix, it took me so long to find out that the device i should 've installed is VIA and not Realtek. Now that i installed it from the manufacture's site, the stereomix option finally appears and it works fine. This is like a dream!!

One thing I must add for people who might face the same problem:
I did try to install VIA from the manufacture's site (asus in my case) earlier, and it didn't work. So I thought my audio device was Realtek which is not right.

I then read something about UAA codec, I downloaded that, then installed VIA and now stereomix works fine, and VIA Audio device is listed in device manager.

hope this helps.


Layyan
My System SpecsSystem Spec
.


11 Jun 2011   #4

Windows 7, 64 bit Home SP1, Win 8.1.1 Pro 64 bit
 
 

OK. Thanks for the feedback and what the problem was, and that it's resolved.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Realtek doesn't show in Device Manager




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:07 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33