Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Audio is playing wierd on Laptop

17 Jul 2009   #1
FlawlessEnder

Windows 7
 
 
Audio is playing wierd on Laptop

Ok, so my XP OS crashed and my friend gave me a Windows 7 CD, I love it so far, except one problem, the audio both lags and echos at the same time, it make listing to anything impossible, here is my computer info:
I have a Presario 2500
it uses a Conexant AC-Link Audio, I have installed the drivers I used in XP, I have tried using headphones, but the problem is still there, if you need any more information please ask, I really want windows 7 to work for me
Thank you


My System SpecsSystem Spec
.

17 Jul 2009   #2
Zidane24

Windows 7 Home Premium x64 - Mac OS X 10.6.4 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by FlawlessEnder View Post
Ok, so my XP OS crashed and my friend gave me a Windows 7 CD, I love it so far, except one problem, the audio both lags and echos at the same time, it make listing to anything impossible, here is my computer info:
I have a Presario 2500
it uses a Conexant AC-Link Audio, I have installed the drivers I used in XP, I have tried using headphones, but the problem is still there, if you need any more information please ask, I really want windows 7 to work for me
Thank you
First I would uninstall the audio drivers you used for XP and let Windows try to install the default drivers for the OS...if it can't than you need to go to your manufacture's website and get the drivers for vista x86/7 x86 from there...

Is this your computer?
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport...eriesId=242213
My System SpecsSystem Spec
17 Jul 2009   #3
FlawlessEnder

Windows 7
 
 

yes, that is my computer, I tried the default the first time, and it had the same problem.
My friend is saying its because my sound card is incompatible :/
My System SpecsSystem Spec
.


17 Jul 2009   #4
Zidane24

Windows 7 Home Premium x64 - Mac OS X 10.6.4 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by FlawlessEnder View Post
yes, that is my computer, I tried the default the first time, and it had the same problem.
My friend is saying its because my sound card is incompatible :/
Ok...I may have found something...there was a thread a while ago just on the Conexant AC-Link Audio Driver...and someone said this would work

Conexant AC-Link Audio Driver*
My System SpecsSystem Spec
17 Jul 2009   #5
FlawlessEnder

Windows 7
 
 

this may be a stupid question, but is there a certain place that I am supposed to install to, because when I just go though clicking next and yes, it says failure.
My System SpecsSystem Spec
17 Jul 2009   #6
Zidane24

Windows 7 Home Premium x64 - Mac OS X 10.6.4 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by FlawlessEnder View Post
this may be a stupid question, but is there a certain place that I am supposed to install to, because when I just go though clicking next and yes, it says failure.
yeah download it to the desktop and then run as administrator...also run it in compatibility mode for Windows Vista
My System SpecsSystem Spec
17 Jul 2009   #7
FlawlessEnder

Windows 7
 
 

sweet, it got much better, now it just slows down every now and then, is there anyway to fix this?
My System SpecsSystem Spec
18 Jul 2009   #8
Zidane24

Windows 7 Home Premium x64 - Mac OS X 10.6.4 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by FlawlessEnder View Post
sweet, it got much better, now it just slows down every now and then, is there anyway to fix this?
every now and then...hm...are you just playing audio files or AV...but that is really pecuilar...let me find that thread that discussed this problem and let you follow it to see what they say also...
My System SpecsSystem Spec
18 Jul 2009   #9
Zidane24

Windows 7 Home Premium x64 - Mac OS X 10.6.4 x64
 
 

SO close - Conexant AC-Link Audio Driver
The thread is a little long (no leak thread though...whew...) but it should belp you dive even further into this than I could...I really hope that it can resolve this very odd issue
My System SpecsSystem Spec
18 Jul 2009   #10
FlawlessEnder

Windows 7
 
 

thanks alot
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Audio is playing wierd on Laptop




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Wierd laptop keyboard layout
A few days ago i something happend to my laptop,the letters U,I,O,P,J,K,L,;,M... were replaced by numbers like 5,6,4,3,6,7,0.The rest of my keyboard is OK,i tryied looking into my settings,but nothing was changed i have it set on US layout. On my keyboard i have printed numbers over some keys (i...
Hardware & Devices
My video card driver acted a little wierd while playing minecraft
Hi guys I was playing on my minecraft as normal then its started lagin then stoped with an out of memory then when to start it again it appears that i got an error and it asks me if i want to report it i checked and other raported t but i couldnt find the solution so i guees i will ask here so...
BSOD Help and Support
audio on laptop dragging while playing videos and music
My audio on my laptop is dragging when i am playing music or music videos on it or any videos for that matter. What do i need to do? Is there maybe something i need to download to make the audio play better? Please help!:(
Sound & Audio
wierd noises from the audio jack on the computer
Hi. i have the computer case of huntkey h301 and it comes with front board of USB and audio jack for headphones and mic. when the head phones are plugged in there are some wierd noises... what can i do?? please help
Sound & Audio
GeForce 8800GTS: wierd effects after playing Far Cry 2
It doesn't happen every time I go on it, but this is actually the first time it's happened outside of the game; before, after a while of playing Far Cry 2, I sometimes get some strange texture effects - eg. the sky starts flickering or something. But this time when it happened (I usually turn...
Graphic Cards
Wierd Power Prob w/Dell D600 laptop
Hi Guys, I have a Dell D600 Lattitude laptop that I have installed the RC on. Installation went flawlessly, no major issues with the exception of a few driver hunts Anyway, I went to logon (out of hibernation) and nothing happened. No BIOS, No HDD Activity, just the green led power light....
Hardware & Devices

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:15.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App