Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Front Audio Doesn't work - Windows 7

19 Jul 2009   #1

WIndows 7
 
 
Front Audio Doesn't work - Windows 7

Hello,
I just upgraded from windows XP to Windoes 7 & installed all the latest available motherboard drivers from intel.
Everything is working fine but there is no audio via my front audio jack. Even Realteck Audio Manager is even not recognizing any pluggen in jack in the front audio panel.

Have installed the latest drivers & checked the Realteck Sound Manager settings. There everything is OK but don't know whats wrong.

Will be thankful if any of you genius people give the solution.

Configuration: - Intel P4 C2D Processor
Intel DG33FB Motherboard

Regards,
Bekar


My System SpecsSystem Spec
.

19 Jul 2009   #2
rin

windows 7
 
 

Use the Windows Update drivers. Don't use the ones from your CD
My System SpecsSystem Spec
19 Jul 2009   #3

 

Are you certain the front panel header is properly connected on the motherboard? It is very easy to pull a connector while working inside the case. Even geniuses can make this mistake.
My System SpecsSystem Spec
.


20 Jul 2009   #4

WIndows 7
 
 

Yes, the front panel header is properly connected.
I take a try with driver update.

Thanks.
My System SpecsSystem Spec
22 Jul 2009   #5

Win7 x64 & Vista Ultimate x86
 
 

Open up Device Manager, and just check to see if anything flagged as either no driver of faulty driver. Is unusual, but it may be a case that your hardware config means separate driver for front speaker.
My System SpecsSystem Spec
22 Jul 2009   #6

Windows 7 7600.16384 x64
 
 

Try the latest realtek drivers:
Realtek
My System SpecsSystem Spec
22 Jul 2009   #7

Win 8 Release candidate 8400
 
 
audio

Quote   Quote: Originally Posted by Bekar View Post
Hello,
I just upgraded from windows XP to Windoes 7 & installed all the latest available motherboard drivers from intel.
Everything is working fine but there is no audio via my front audio jack. Even Realteck Audio Manager is even not recognizing any pluggen in jack in the front audio panel.

Have installed the latest drivers & checked the Realteck Sound Manager settings. There everything is OK but don't know whats wrong.

Will be thankful if any of you genius people give the solution.

Configuration: - Intel P4 C2D Processor
Intel DG33FB Motherboard

Regards,
Bekar

Ok could we get a couple of snips from the device manager of the driver setup? type device manager in search, type snipping in search. then upload them.


Thanks

Ken
My System SpecsSystem Spec
24 Jul 2009   #8

vista x64/ win 7 x64
 
 

did you set this correctly:


Attached Thumbnails
Front Audio Doesn't work - Windows 7-realtek.jpg  
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Front Audio Doesn't work - Windows 7




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:07 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33