Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: RealTek Audio issue


07 Jul 2011   #1

Windows 7 Professional
 
 
RealTek Audio issue

I'm a home worker for a company that requires I use their dialer and web interface. At first I had an issue with clients not hearing me. THAT issue was solved.
The problem that exists is this:

I need to use the front mic/headset jack on my desktop to use for work. But now I plug my desktop speakers into a rear jack and I get no audio. I also get no audio through my headset when I try to listen to an A/V presentation online. Never had this issue before.

My OS is win 7 pro 32 bit.
I use X-lite for the dialer and vicidialer for the online interface

The RealTek interface only allows me to set one outlet as default at a time. I.E.; front jacks OR rear jacks but not both. Any way around this?

My System SpecsSystem Spec
.

08 Jul 2011   #2

Windows 7, 64 bit Home SP1, Win 8.1.1 Pro 64 bit
 
 

It's designed that "normally" when you plug in a headset it mutes the rear speakers. You don't want that anyway as you will get feedback through the mic with the speakers on (one of the reason people use a headset/mic rather than a desktop mic and PC speakers).
My System SpecsSystem Spec
Reply

 RealTek Audio issue




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:13 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33