Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No audio output device is installed/ no speakers or headphones are plu

17 Jul 2011   #1
wricoo

Windows 7
 
 
No audio output device is installed/ no speakers or headphones are plu

I've spent a couple days reading through the forum and trying the suggested solutions and none of them have worked.

The sound was working fine for the past 2 years since I bought my laptop. Suddenly it stopped working, got the x over the volume icon and said "No audio output device is installed" Then later it said "No speakers or headphones are plugged in" and is now back to the original message.

I've tried:
uninstalling/re-installing drivers
resetting bios
checking for dis-abled devices
Adding Environment Variables under Control Panel/System & Security/Advanced System Settings
Checking for hidden devices
...more things I can't remember

Can anyone help? I filled in my bio with all the system specs I could find...
Thanks


My System SpecsSystem Spec
.
18 Jul 2011   #2
karlsnooks

MS Windows 7 Ultimate SP1 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by wricoo View Post
I've spent a couple days reading through the forum and trying the suggested solutions and none of them have worked.

The sound was working fine for the past 2 years since I bought my laptop. Suddenly it stopped working, got the x over the volume icon and said "No audio output device is installed" Then later it said "No speakers or headphones are plugged in" and is now back to the original message.

I've tried:
uninstalling/re-installing drivers
resetting bios
checking for dis-abled devices
Adding Environment Variables under Control Panel/System & Security/Advanced System Settings
Checking for hidden devices
...more things I can't remember

Can anyone help? I filled in my bio with all the system specs I could find...
Thanks
Welcome to SevenForums Wicoo,

We can better help you with a little more info in your System Specs.

Here's how to fill that out:
UPDATE YOUR SEVENFORUMS SYSTEM SPECS


User CP (3rd item in the top menu bar) |
in left-hand column, under Your Profile, Edit System Spec |


Use Speccy - System Information - Free Download
and/or SIW to gather info for filling in the blanks.

Do me a favor and add the word laptop or desktop to the “system manufacturer” block.

Use the “Other Info” block for Optical Reader, Mouse, touchpad, wifi adapter, speakers, monitor

Scroll down and click on the SAVE CHANGES button.

========================================


Please try the FixIt center:
Microsoft Fix it Solution Center: troubleshooting software issues
My System SpecsSystem Spec
08 Aug 2011   #3
wricoo

Windows 7
 
 

Well, I found out that it was a hardware problem. The sound device is shot. I got an external (USB) sound card that plugs into my set of external speakers. It's a pretty good fix for a frustrating situation.
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 No audio output device is installed/ no speakers or headphones are plu




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
no audio output device is installed
Hello, I have exactly this problem : http://www.sevenforums.com/sound-audio/39547-no-audio-devices-installed.html and in the end they say "to make sure that the power service is started and set to automatique", now my question: where ??? is this option to put the power service to automatique???...
Sound & Audio
No Audio Output Device is Installed
I used my computer two days ago in the morning to watch a video on Windows Media Player, and all was normal. Three hours later (after a flight), I turned it on and there is no audio. -Speaker icon next to clock has a red X -Hovering over it displays "No audio output device is installed"...
Sound & Audio
Realtek Audio: No Audio Output Device is Installed
Hello. Im having the dreadful "No Audio Output Device is Installed" problem on my realtek audio. It worked some months ago, but im in no position to do a roll back. Im sure the hardware is just fine, it works with Ubuntu. The computer is a Dell Vostro 430. My OS is win7 64bit. I tried...
Sound & Audio
No Audio Output Device is Installed
Hello, Can anyone help me get my onboard sound to work? Newly put together computer, and after trying drivers on CD, on Gigabyte home page, and newly posted 2.54 from Realtek site, I still have no sound. Ive tried everything I can think of driver wise, toggled BIOS option for Azalia codec...
Sound & Audio
No Audio Output Device Installed...again
I know this is probably the onemillionth time this has been posted but I like the personalized service everyone gets so now its my turn. I just installed windows 7 on my laptop and I am getting the dreaded red x icon and the error message saying there is no audio device, and I cannot for the life...
Drivers
No Audio Output Device installed
Here are my computer's details: - HP Pavilion dv6915nr Entertainment Notebook PC - NVIDIA GeForce Go 7150M/nForce 630M - AMD Turion X2 64 - Windows 7 Professional Installed Like everyone, I had windows 7 (32-bit) working perfectly when I did a fresh install. Originally, I had Windows Vista...
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:42.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App