Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: No sound after removing soundcard

22 Jul 2009   #1

Windows 7
 
 
No sound after removing soundcard

Hi all,

I removed my emu 0404 soundcard after problems (it's known to have problems with Windows 7).
My sound (with onboard) was working before installing the Emu.

What have I done wrong?

http://i30.tinypic.com/10dsk7k.jpg



My System SpecsSystem Spec
22 Jul 2009   #2

Windows 7 Build 7600 64bit/Ubuntu/Leopard
 
 

did you remove it after or before the installation of windows 7
My System SpecsSystem Spec
22 Jul 2009   #3

W7 RTM Ultimate x64
 
 

Have you Tried setting your speakers to the default playback device?
My System SpecsSystem Spec
.


22 Jul 2009   #4

Windows 7
 
 

First I installed windows 7 without soundcard.
My sound stuttert so I installed an Emu 0404
Then sound stopped with the Emu 0404
Then I removed the Emu.

I am sure it's a settings problem.
My System SpecsSystem Spec
22 Jul 2009   #5

Windows 7 Build 7600 64bit/Ubuntu/Leopard
 
 

was vista installed before or xp.
My System SpecsSystem Spec
22 Jul 2009   #6

W7 RTM Ultimate x64
 
 

Set speakers to Default Playback Device?!?!
My System SpecsSystem Spec
22 Jul 2009   #7

Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by 7Dreams View Post
was vista installed before or xp.
No, it was a clean windows 7 install

Quote   Quote: Originally Posted by Uber Philf View Post
Set speakers to Default Playback Device?!?!
I did: no sound

My System SpecsSystem Spec
22 Jul 2009   #8

 
 

Hi Goldenben, welcome to the forums.

The best thing to do IMO is to uninstall all sound devices in 'Device Manager' then scan for hardware changes. This will force Windows to re-configure and if need be, download from Windows Update and install the sound card. This will also set all defaults to the newly installed (old ) sound device.

Hope this helps




OS
My System SpecsSystem Spec
22 Jul 2009   #9

Windows 7
 
 

And we have lift off...
Thanx Shark. That did the trick.
My System SpecsSystem Spec
22 Jul 2009   #10

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Goldenben View Post
And we have lift off...
Thanx Shark. That did the trick.
That's great news, and you're welcome
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No sound after removing soundcard





Thread Tools



Similar help and support threads for2: No sound after removing soundcard
Thread Forum
Soundcard for mic Sound & Audio
Solved No sound in windows 7, onboard soundcard. Sound & Audio
Soundcard (possible) related issue, sound loss/ system slowdown. Sound & Audio
Record from SoundCard - HELP!!! Sound & Audio
Recording from the Soundcard Sound & Audio
sound gets staticy randomly on my soundcard Sound & Audio
Problems with my SoundCard .. Help please ! Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:35 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33