Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No sound from internet, but have system sounds

27 Sep 2011   #11
hello people

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Sorry...edit


My System SpecsSystem Spec
.

27 Sep 2011   #12
Big Tom

Windows 7 Professional x64
 
 

LOL @ the first 7 posts of this thread
My System SpecsSystem Spec
27 Sep 2011   #13
KenY7744

Windows 7 Enterprise Edition 32-bit
 
 
RE: No sound from internet, but have system sounds

In response to the suggestion that I look at the mixer. Firefox Plugin Container is not one of the sliders in the mixer. Also, the sound problem is the same in IE9 and IE8, and Chrome as well.

In response to the question about the sound cards, I should clarify that I installed 2 sound cards after disabling the onboard sound card, but only one at a time. At no time was more than 1 PCI sound card installed at one time. The onboard sound card is still disabled.

I also tried to let Windows find a 64 bit driver for the onboard sound card, but this failed.

Seavixen suggested looking at the BIOS, but I don't know what else to look for other than having the onboard sound card DISABLED.

Thanks for all the suggestions, and I'm still open for more suggestions.

Ken
My System SpecsSystem Spec
.


30 Sep 2011   #14
chrisf8657

Win7 64-bit Ultimate
 
 

KenY7744, apology accepted.
I'm plain out of ideas unless I can get remote access to the computer
You can PM me if you want, but others may still chime in that can help you...
My System SpecsSystem Spec
01 Oct 2011   #15
KenY7744

Windows 7 Enterprise Edition 32-bit
 
 

Thanks for your offer to remote in to look at the PC in question.

We've pretty much arrived at the conclusion that it's a lost cause, and rather than spend more time (=money) trying to resolve the issues, my client has resigned herself to purchasing a new PC.

We had pretty much decided to purchase a new PC, but someone sold her on the idea of upgrading her XP class PC and putting on Win7 Prof. To my client, it was an attractive idea, since this guy is supposedly some PC/Windows guru, and he said he did the same thing with his wife's 8 year old PC. He promised that there was another 5 years of life in the refurbed PC. And he contributed some old RAM and an old 320Gb HD, so my client's cash outlay was pretty much just the shipping cost.

But when the issue with the sound card(s) arose, he was not there to help resolve it. He pretty much disappeared. And left me to resolve the issues. I have a barter relationship with my client, so it didn't cost her cash, but it did cost her about $1200 in barter value. I finally convinced her that this refurb project was not cost-effective, even though it's barter not cash.

So, now off to Staples or BestBuy or Dell to find a good PC for about $400-500 that will work with everything she's got to do.

Thanks again for your help, and for putting up with my lofty attytood (at least until I corrected my opinion of that "expert").

Have a great day!

Ken
My System SpecsSystem Spec
03 Oct 2011   #16
Graemzy

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

dont know if ya want to bother trying this now but there is one other thing ya can try. i had the same problem before but it was with xp and i think it was a certain version of flash that cause the problem.

if ya try this

control panal > system and security > admin tools > services

than scroll down to windows audio and restart them (there is two instances of windows audio) that should fix your problem.

well if she gettin a new comp now anyway no point but im sure you would like to find out what the problem was!
My System SpecsSystem Spec
03 Oct 2011   #17
KenY7744

Windows 7 Enterprise Edition 32-bit
 
 
RE: No sound from internet, but have system sounds

Thanks for the tip, Graemzy. If my client hasn't bought her new PC yet, I'll give it a try. I'll post something here if it works.

Yeah, I'd love to know what's causing this weird behavior. I've never seen it before, and I hate not being able to figure it out, even with the help of all the knowledgeable people on this forum.

Ken
My System SpecsSystem Spec
05 Oct 2011   #18
KenY7744

Windows 7 Enterprise Edition 32-bit
 
 
: No sound from internet, but have system sounds

Thanks for your suggestions Graemzy.

When I went into the Services, both audio items were already running.

So.. it's definitely off to buy a new PC soon.

My System SpecsSystem Spec
13 Oct 2011   #19
Graemzy

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

ye thats the thing tho, they will be running, ya just have to restart them is all. it will say they are running but ya just have to restart them!

thats no problem anyway! hope it helps!
My System SpecsSystem Spec
21 Mar 2012   #20
okeefe58

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I know this post is rather old, but maybe it will help somebody else. would bet the only problem here was flash player codec, and/or flash player plugin. had exact issue with win7 x64. reinstalled flash thru microsoft I.E 8 instead of firefox. while I was at it quicktime lite and realplayer lite. all internet sound worked after that thru I.E 8, firefox and chrome. guessing it was flashplayer as most websites including youtube use it. various websites do use java, quicktime, real or divx codec but flash is the most prevalent. those codecs are a must for complete internet, and not always there when you buy a computer and need to be installed. if they are already installed, most likely need updating. anytime I've ever had internet sound trouble, it was always a missing codec or incorrect codec settings or installation. this problem was fixed by reinstalling flash thru I.E.8 instead of firefox though I don't know why. very doubtful the posters trouble was hardware related if sound was present elsewhere. (like my problem).
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No sound from internet, but have system sounds




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
There is no sound in hp540 notebook laptop , inc window sounds
Hi, I have sound problem associated with the internal speaker of my laptop. Even after installing the latest driver for the product from the HP site, i hear no sound. I have also tried with the old driver from c:swsetup folder , present when i bought this...
Sound & Audio
sound scheme: where can i find other sounds?
I like customizing the sound scheme, but I'm having troubles finding alternative sounds similar to the ones already found in Windows. Where do people go to find more of these types of sounds? Most of the sounds i find on the internet are usually at least 15 seconds long, don't contain download...
Sound & Audio
Built-in Laptop Mic won't register sounds except for my Sound Recorder
Title. I've tried get recordings to work on the likes of Skype and Vocaroo but nothing seems to work. But my Sound Recorder picks up everything and the Sound toolbar is also responsive. What gives? My specs:
Sound & Audio
All system sounds are the same
No matter what sound scheme I choose all system sounds are a low frequency click. If I open a wav file and select play from the context menu I hear what I would expect, but when I apply that wav file (e.g. a chiming bell) to say System beep - all I hear is the click! Other programs - like...
Sound & Audio
No Sound or System Sounds working
Long story short. Just recently I have not been able to get sound on my computer (All In One Desktop). Neither sound nor system sounds. I believe it started when I started plugging in my earphones into the jack. I can hear sounds (movies, video) and I can also hear the system sounds. When I...
Sound & Audio
Sound card sounds no better than integrated motherboard audio?
I purchased the Creative Sound Blaster Audigy SE 7.1 Channels 24-bit 96KHz PCI Interface Sound Card, a cheap, $30 card, and was expecting some improvement over my computer's integrated motherboard audio (Dell XPS 420), but I can't really tell the difference between the two. Is it possible for the...
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:35.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App