Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Realtek High Definition audio no sound after latest update r2.65


23 Sep 2011   #1

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 
Realtek High Definition audio no sound after latest update r2.65

Please help...my sound wuz and had been working great for a year now after the purchase bt then i decided to update it to r2.65 yesterday then after the first boot it ddnt work..i have spent almost 5 hours chcking da forums n googling and cannot find a solution to this.
Sony Vaio vpcea16fg
Windows 7 home premium 64bit
In device manager...nothing is marked yellow or red
i tried troubleshooting it says audo device disabled ( dunno where to enable it)
both my windows audio service n windows audio endpoint is running
the sound icon is marked red with a cross n it says no speakers or headphones plugged in
i hv uninstalled the high definition audio device then installed it back to the original driver from sonys site. still not working
Tried sfc/scannow..fix some corrupt files but still not audio
i read sumwhere that they fixed theirs after they enabled it in bios but mine is a sony vaio..my bios is so basic i dont have that option unfortunately (already updated my bios from sony's site)
i dunno what else to do...please help..i know theres nothing wrong with my hardware or speakers c0z it all happend after the first boot 4rm the update r2.65

My System SpecsSystem Spec
.

24 Sep 2011   #2

Win7 H.Prem. 32bit+SP1
 
 

Re install with your AV & Firewall disabled. Ensure to unblock first then run as administrator.
My System SpecsSystem Spec
24 Sep 2011   #3

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

i couldnt fix it so i formatted my drive with the vaio recovery center...its working now
My System SpecsSystem Spec
.


25 Sep 2011   #4

Win7 H.Prem. 32bit+SP1
 
 

Glad to hear it. Don't break it again.
My System SpecsSystem Spec
02 Dec 2011   #5

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Simply, set your audio device in windows!
go to sound in control panel and at playback tab change default to Realtek Audio device
do the same for recording tab!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Realtek High Definition audio no sound after latest update r2.65




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:24 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33