Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No Audio Output Device is installed.

27 Sep 2011   #1
sian21

Windows 7 Ultimate 32-bit
 
 
No Audio Output Device is installed.

I updated my sound card using a updating software and it changed into Realtek HD Audio. Now the problem there is no sound coming out and my sound mixer said that "No Audio Output Device is installed" but i have my speaker plugged in and when i troubleshoot it the troubleshooter said that :Audio Device is disabled".

Any idea ?


My System SpecsSystem Spec
.

27 Sep 2011   #2
Big Tom

Windows 7 Professional x64
 
 

try going to the manufacturer's website to download the latest driver. sometimes windows doesn't always find the best driver
My System SpecsSystem Spec
27 Sep 2011   #3
sian21

Windows 7 Ultimate 32-bit
 
 

i already check latest version of Realtek HD audio and the version of mine is the latest .
My System SpecsSystem Spec
.


27 Sep 2011   #4
Big Tom

Windows 7 Professional x64
 
 

what sound card do you have?
My System SpecsSystem Spec
27 Sep 2011   #5
sian21

Windows 7 Ultimate 32-bit
 
 

uhmm im not really good at pc so idk how to check my sound card any help?
My System SpecsSystem Spec
27 Sep 2011   #6
sian21

Windows 7 Ultimate 32-bit
 
 

ok here's my sound card. Realtek High Definition Audio
My System SpecsSystem Spec
27 Sep 2011   #7
baccini

windows 7 64bit sp1
 
 

Roll back your driver
My System SpecsSystem Spec
27 Sep 2011   #8
sian21

Windows 7 Ultimate 32-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by baccini View Post
Roll back your driver
Alrdy did that but still doesn't work.
My System SpecsSystem Spec
27 Sep 2011   #9
Sardonicus

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Go into the BIOS and see if the onboard audio is enabled.
My System SpecsSystem Spec
28 Sep 2011   #10
sian21

Windows 7 Ultimate 32-bit
 
 

Hd audio controller: enabled
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No Audio Output Device is installed.




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
No Audio Output Device is Installed
I believe this is an issue regarding an update. I had this issue before and did a system restore to back before I had installed a certain program, and the issue went away. Now however, I do not have a restore point that will go far enough back. I started up my computer today and I was hit...
Drivers
no audio output device installed
This is my wife's sony vaio, and she has had this problem with no sound on her laptop, when checking the volume control it says no audio output device installed. In device manager it says that she has Intel display audio. I need major help here please.
Sound & Audio
No AUDIO OUTPUT DEVICE IS INSTALLED
No AUDIO OUTPUT DEVICE IS INSTALLED, this is the message l got on sound icone since l installed windows 7 l have downloaded it several time the latest one it shows on control panel but not on device manager, l guess this is not really installed but l keep installing it and restat the laptop...
Sound & Audio
No audio output device installed
I bought a generic computer. It had windows vista installed and it used to display a message that No audio output device is installed . I recently installed windows 7 home premium 32 bit on it but it still says the same thing. I went to properties of it and found following error message.This device...
Sound & Audio
No audio output device installed...Tried everything, need some help.
All fixed...Hardware issue. Stripped it down and rebuilt it. Booted up and installed the drivers....woohoo I have sound again...lol Hi, I have had this problem now for a couple of months. What I have tried: Reinstall windows 7 Update bios Install the realtek high definition audio...
Sound & Audio
Realtek Audio: No Audio Output Device is Installed
Hello. Im having the dreadful "No Audio Output Device is Installed" problem on my realtek audio. It worked some months ago, but im in no position to do a roll back. Im sure the hardware is just fine, it works with Ubuntu. The computer is a Dell Vostro 430. My OS is win7 64bit. I tried...
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:29.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App