Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No Audio Output Device is Installed

12 Dec 2011   #151
rubyrubyroo

MS Windows 7 Home Premium SP1 64-bit (Family Pack Lic.) Upgrade
 
 

Although a hardware issue has not been ruled out completely eiger3970, there would be a lot cheaper ways to test that out, using a hardware offline tool run from a downloaded DVD, and/or downloading a non-windows OS like Linux and seeing if the problem magically disappears, or persists (Cruxone Just wants to try to fix all the errors we have found with the windows installation. So it's a good idea, but it also won't apply to all computers. And we've been through d/l-ing the venders drivers, too but Congrats on your system!

Cruxone, I've usually found that the DVD-RWs are used for movies/music that is used for a DVD player on a home standalone player (and should be labeled with that type of thing) I'd have to search to double check myself, but I thought DVD+RW's are best used for computer files storage and DVD(+/-)RW can be used either way - although it really always comes down to the individual DVD/CD Player/Recorder. There are actually quite a few other kinds too, but I rarely see them. I have had trouble with using DVD-RW's in the past and switching to the plus type fixed the problem. So, That kind of leaves me unsure what to say, since - short of buying a Factory Full System Recovery Disc (assuming they produce them) for like $50 and waiting quite a while for it to be delivered - this will be your only lifeline and I don't want to tell you to take a chance, is it possible to exchange it for the +RW's , maybe? or do you have one or two of those aside from what you bought?........


My System SpecsSystem Spec
.
12 Dec 2011   #152
cruxone

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

I will look for +s. I still need to solve the space issue (only 4 GB free.)
My System SpecsSystem Spec
12 Dec 2011   #153
rubyrubyroo

MS Windows 7 Home Premium SP1 64-bit (Family Pack Lic.) Upgrade
 
 

okay, its gotta be either virtual space/page file taking up more room, the hyberfil.sys "returning", system restore points starting to work and take up the newly opened up space or updates. Or possibly just junk that a cleaner could fix..


try running the tiny free program here: WinDirStat

And posting a full screen "Maximized" window of the finished run as a screen capture (it should only take a minute or two to do all that probably)

Mike


ADD: If hyberfil.sys is still there is should be rather obvious, as it's ~4GB!
My System SpecsSystem Spec
.

12 Dec 2011   #154
cruxone

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 


That ISO file (represented by the aqua box) is not allowing me to remove it. Says it is because it is running in system.
My System SpecsSystem Spec
12 Dec 2011   #155
rubyrubyroo

MS Windows 7 Home Premium SP1 64-bit (Family Pack Lic.) Upgrade
 
 

So while your getting that, I just wanted to check and make sure: you did not download the image file from above (Windows-64bit...blah blah..iso) where I had asked to put it on E : (I'm assuming from what you said that you did not, but just to clarify)?
My System SpecsSystem Spec
12 Dec 2011   #156
cruxone

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Correct.
My System SpecsSystem Spec
12 Dec 2011   #157
rubyrubyroo

MS Windows 7 Home Premium SP1 64-bit (Family Pack Lic.) Upgrade
 
 

so you dont need the iso file for RS, we can delete that for tons of space.

Do you have MBAM free version malware scannner?




(RS = "Rosetta Stone")

(MBAM = "Malwarebytes' Anti-Malware")
My System SpecsSystem Spec
12 Dec 2011   #158
cruxone

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

I do not need that iso. I dont think I have an MBAM. Again, it's not letting me delete it though.
My System SpecsSystem Spec
12 Dec 2011   #159
rubyrubyroo

MS Windows 7 Home Premium SP1 64-bit (Family Pack Lic.) Upgrade
 
 

Okay then - in WinDirStat window, click on that huge ISO image file for Rosetta and in the menu above click: Edit >> Copy Path

THEN JUST D/L THE ONE PART YOU NEED RIGHT THIS MOMENT: fileASSASSIN

That should be a direct link to the download at the MBAM site for fileASSASSIN, which you should download/install and run. Then there will be a box where you can enter the path/name of the file you want to delete, or click the [...] button to browse for it. Since you have it copied in memory, you should be able to simply click in the open space of the box (NOT the button [...] !!) and simply press ctrl + V to paste the entire path as long as it works, then be sure the top radio-button (round shaped check box) is selected for Attempt FileASSASSIN's method for file processing (probably already selected) and then make sure ALL FOUR (4) including the last "delete the file" check-boxes are checked (leaving on the untouched "Radio button's" at the bottom of the window: "Use delete....." & "Use normal......". Now cross your fingers and press [Execute] button. hopefully this will take care of it, otherwise an "offline" uninstall maybe required.


Mike
My System SpecsSystem Spec
12 Dec 2011   #160
rubyrubyroo

MS Windows 7 Home Premium SP1 64-bit (Family Pack Lic.) Upgrade
 
 

did you try this? or are you busy?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No Audio Output Device is Installed




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
No Audio Output Device is Installed
I believe this is an issue regarding an update. I had this issue before and did a system restore to back before I had installed a certain program, and the issue went away. Now however, I do not have a restore point that will go far enough back. I started up my computer today and I was hit...
Drivers
no audio output device installed
This is my wife's sony vaio, and she has had this problem with no sound on her laptop, when checking the volume control it says no audio output device installed. In device manager it says that she has Intel display audio. I need major help here please.
Sound & Audio
No AUDIO OUTPUT DEVICE IS INSTALLED
No AUDIO OUTPUT DEVICE IS INSTALLED, this is the message l got on sound icone since l installed windows 7 l have downloaded it several time the latest one it shows on control panel but not on device manager, l guess this is not really installed but l keep installing it and restat the laptop...
Sound & Audio
No audio output device installed
I bought a generic computer. It had windows vista installed and it used to display a message that No audio output device is installed . I recently installed windows 7 home premium 32 bit on it but it still says the same thing. I went to properties of it and found following error message.This device...
Sound & Audio
No audio output device installed...Tried everything, need some help.
All fixed...Hardware issue. Stripped it down and rebuilt it. Booted up and installed the drivers....woohoo I have sound again...lol Hi, I have had this problem now for a couple of months. What I have tried: Reinstall windows 7 Update bios Install the realtek high definition audio...
Sound & Audio
Realtek Audio: No Audio Output Device is Installed
Hello. Im having the dreadful "No Audio Output Device is Installed" problem on my realtek audio. It worked some months ago, but im in no position to do a roll back. Im sure the hardware is just fine, it works with Ubuntu. The computer is a Dell Vostro 430. My OS is win7 64bit. I tried...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:59.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App