Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No Audio Output Device is Installed

02 Dec 2011   #61
AllOnTheBus

Windows 7 Home Premium 64 Bit OS
 
 

You cross your fingers too Mike


My System SpecsSystem Spec
.
02 Dec 2011   #62
cruxone

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Hmm... I guess I am just not clear as to what this is asking me to do. "Make sure it is set to Auto Start (not disabled), then select your options." As you can see, mine was set to auto. What now?

My System SpecsSystem Spec
02 Dec 2011   #63
rubyrubyroo

MS Windows 7 Home Premium SP1 64-bit (Family Pack Lic.) Upgrade
 
 

@Allonthebus - Just read and applied to the Compaq with the same problem (it is not a 64-bit OS though) (but it is win 7) and no change here. reinstalled the current driver, nothing, I'm going to try to uninstall of the drivers then reboot and see if windows update offers any drivers for it.
My System SpecsSystem Spec
.

02 Dec 2011   #64
rubyrubyroo

MS Windows 7 Home Premium SP1 64-bit (Family Pack Lic.) Upgrade
 
 

I thougt I remembered you checking that service real early in the thread (20 pages ago!) but yes its set properly did you have to start it or did it just look like that when you got to it?
My System SpecsSystem Spec
02 Dec 2011   #65
cruxone

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

It was all set up just like that.
My System SpecsSystem Spec
02 Dec 2011   #66
AllOnTheBus

Windows 7 Home Premium 64 Bit OS
 
 

I've second handed posted again?? OOPS

In that case I think I have nearly exhausted my suggestions
on this one unless wanting the recovery option as
mentioned - well back in one of them other posts

So what has this friend found out Mike- can you fill us in on the details
or is it hush hush at the moment?!

Please tell
My System SpecsSystem Spec
02 Dec 2011   #67
rubyrubyroo

MS Windows 7 Home Premium SP1 64-bit (Family Pack Lic.) Upgrade
 
 

Quote:
I've second handed posted again?? OOPS
no, I'm just mentioning it, it was eons ago, maybe in the first few posts - to say that the svcs I think have beeen going all along.

and cruxone- the other audio endpoint service is the same?
My System SpecsSystem Spec
02 Dec 2011   #68
rubyrubyroo

MS Windows 7 Home Premium SP1 64-bit (Family Pack Lic.) Upgrade
 
 

Do you remember the day that you were listening to the audio fine (plane ride i think) and ten the last time it worked (or rather when it first did not work)?

We may like to look through your updates that time period

(Start)>>Windows Update

are there any optional updates available? if so any to do with audio?

then click view update history link

and find the "right time period" where something was installed OR tried to install but failed, then see if you can send that screen shot(s)

Mike



Your Screen Shots have been most helpful! Thanks for helping US with them!
My System SpecsSystem Spec
02 Dec 2011   #69
AllOnTheBus

Windows 7 Home Premium 64 Bit OS
 
 

Sorry Mike- but I just read back through the whole thread
to see if there is anything I may have missed here
and not once was it mentioned before I had about trying
the service settings- so I guess I'll be taking that OOPS
back as it wasn't required.

I did however notice on the way through that you had asked
the OP for a full model no of the machine after I had.
Just thought I'd mention those couple of facts.

It's still not getting the problem solved but -
My System SpecsSystem Spec
02 Dec 2011   #70
rubyrubyroo

MS Windows 7 Home Premium SP1 64-bit (Family Pack Lic.) Upgrade
 
 

OOPS!

( I could have sworn!...I'll look too, but if you say so, I believe ya')

Mike
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No Audio Output Device is Installed




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
No Audio Output Device is Installed
I believe this is an issue regarding an update. I had this issue before and did a system restore to back before I had installed a certain program, and the issue went away. Now however, I do not have a restore point that will go far enough back. I started up my computer today and I was hit...
Drivers
no audio output device installed
This is my wife's sony vaio, and she has had this problem with no sound on her laptop, when checking the volume control it says no audio output device installed. In device manager it says that she has Intel display audio. I need major help here please.
Sound & Audio
No AUDIO OUTPUT DEVICE IS INSTALLED
No AUDIO OUTPUT DEVICE IS INSTALLED, this is the message l got on sound icone since l installed windows 7 l have downloaded it several time the latest one it shows on control panel but not on device manager, l guess this is not really installed but l keep installing it and restat the laptop...
Sound & Audio
No audio output device installed
I bought a generic computer. It had windows vista installed and it used to display a message that No audio output device is installed . I recently installed windows 7 home premium 32 bit on it but it still says the same thing. I went to properties of it and found following error message.This device...
Sound & Audio
No audio output device installed...Tried everything, need some help.
All fixed...Hardware issue. Stripped it down and rebuilt it. Booted up and installed the drivers....woohoo I have sound again...lol Hi, I have had this problem now for a couple of months. What I have tried: Reinstall windows 7 Update bios Install the realtek high definition audio...
Sound & Audio
Realtek Audio: No Audio Output Device is Installed
Hello. Im having the dreadful "No Audio Output Device is Installed" problem on my realtek audio. It worked some months ago, but im in no position to do a roll back. Im sure the hardware is just fine, it works with Ubuntu. The computer is a Dell Vostro 430. My OS is win7 64bit. I tried...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:45.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App