Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No sound with Creative Labs CT4810

06 Dec 2011   #1
dictator

Windows 7 Ultimate 32bit
 
 
No sound with Creative Labs CT4810

Hallooww Windows 7 users,
i'm a newbie in this amazing forum
hopefully i can solved my problem in here

Main Problem: No sound

Specs:
soundcard; Creative Labs CT4810
CPU : AMD Athlon 64 3000+
RAM : 2gb
VGa : ATI Radeon xxxx series
OS. Win7 32bit

I've already browsing about 3 hours in case finding the correct driver for my sound card but i still can't find it

maybe there's someone can help.
Thank you so much before..


My System SpecsSystem Spec
.

06 Dec 2011   #2
stormy13
Microsoft MVP

Win 7 Ultimate x64
 
 

dictator, welcome to the Seven Forums.

The reason you can't find a driver for it is that there isn't one. There also hasn't been a driver update for it since December of 2002 when Creative released a XP driver for it, and then dropped support for it. If you want to try it you can find the last XP driver for it here,

Creative Worldwide Support > Ensoniq AudioPCI how old that card is (it came out more than 10 years ago), you would probably be better servered using onboard audio instead of trying to get it to work.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No sound with Creative Labs CT4810




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Does anyone have a US contact number for Creative Labs?
Hello fellow members, I bought for a down and out friend a 2.1 set of Creative speakers via NewEgg. When they arrived my friend was overwhelmed to the point of being speechless. I had built a rig for him recently less a monitor, mouse & keyboard and speakers. But learning that his 10+ old...
General Discussion
No sound with Creative Labs CT4810
Hi fellow Windows 7 users, Problem: No sound Specs: soundcard; Creative Labs CT4810 cpu; AMD Athlon 64 3000+ memory; 1.5gb graphics; ATI Radeon xxxx series
Sound & Audio
No Sounds/Creative Labs X-Fi....Again
I had to do a reinstall/image restore and suddenly I have no sound when using my Creative X-Fi card. I tried driver updates, cleaning out ALL of my creative drivers then reinstalling them, and the 2.5 support pack I read about in another thread and nothing's worked. I running Windows X64, any...
Sound & Audio
Considering Creative Labs SB0950 ExpressCard Sound Blaster X-Fi
Computer: Toshiba Satellite P505-S8945, Windows 7 Home Premium x64, Intel Centrino Core2 Duo 2.0 GHz CPU, 6 GB SDRAM, Conexant Pebble HD Smart Audio The Conexant Pebble HD Smart Audio onboard sound sucks, to put it politely, for anything other than basic music and videos. When I play UT2004, I...
Sound & Audio
Non Creative Labs Sound cards
I'm tired of trying to get Creative cards (like the X-Fi XtremeGamer) to work reliably with Windows 7 Ultimate x64 (on a new install, after manually installing the drivers because Creative's installer fails consistently. Now the update called for by Windows Update also fails because "Setup is...
Sound & Audio
Dell Creative Labs Webcam
Since upgrading to Windows 7 I'm encountering a problem with my Dell 1525's built in webcam. I installed the old Vista drivers and the Webcam Manager, using those I can record video, take pictures, etc just as I could in XP. However in XP I was able to use the microphone built into the webcam...
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:23.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App