Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No sound at all on Asus P5WD2 Premium

11 Aug 2009   #1
RobS1609

Windows 7 RC 7100
 
 
No sound at all on Asus P5WD2 Premium

Hello all,

I've installed the RC on my computer, everything works great except I get no sound output at all. It shows that it's connected and playing sound, I can see the green volume bars jumping around but no output. It even shows the front green jack as connected and disconnected when I take the headphones out.
I've tried the original bundled drivers with the RC, the old Vista 32bit sound driver from my mobo website, and the Realtek 2.29 driver. All have no luck at all.
I'm using the 7100 32-bit build.
System Specs are:
Asus P5WD2 Premium Mobo
Newest BIOS
Drivers as above.

Waiting for the new 2.30 to become available but apart from that does anyone else know of anything with this board?
On reading through everyone elses sound problems, Asus motherboards prop up a hell of a lot! I'm not majorly worried too much about the sound at the moment and I know it's an RC so can't have everything!


My System SpecsSystem Spec
.
15 Aug 2009   #2
RobS1609

Windows 7 RC 7100
 
 

Just got a cheap sound card from town, installed, put in their driver, no problems with the sound at all out of there. Works perfectly.
Can't get anything out of the mobo board jacks or the front panel jacks still though!
My System SpecsSystem Spec
15 Aug 2009   #3
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

These will help but they were made for the RTM not the RC build. Realtek
My System SpecsSystem Spec
.

25 Aug 2009   #4
Antman

 

RTFT
My System SpecsSystem Spec
08 Sep 2009   #5
SpeedmasterB

Vista 64bit
 
 
Bios settings

Hello RobS1609,

can you help me please?

I Have here a problem with Install Win 7 32bit RC 7600 on a ASUS P5WD2
Premium and a Sata HDD.

My Bios Version is the 0804.

Can you say me your Settings for Install Win7?
Have you Install the BS of a SATAor IDE HDD?

I have the Problem "Setup say, no HDD found" Install Driver, Im found no right Driver

Can You Help me please?

Sorry for my Bad English

Greetz

SpeedmasterB
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No sound at all on Asus P5WD2 Premium




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Sound doesnt work after uninstalling SRS Premium Sound program.
HP Pavilion g7, Windows 7 Home Premium, laptop with built-in speakers. Okay so i accidentally uninstalled SRS Premium Sound and now my sound icon on the bottom right shows a red X and doesn't play sound. It could also be related to restoring my laptop, but sound still worked before i uninstalled...
Sound & Audio
asus radeon eah6450 not recognized on Windows 7 32 Home Premium
Hi, Have a Asus p7h55e barebone system. It has a built in Intel Graphics Card. It works just fine with Windows 7 32 Home Premium. Now I want to install Asus Radeon EAH6450 but the Windows does not recognize it. I'm using latest BIOS from Asus. I'm using latest Catalyst Software Suite from...
Graphic Cards
support for asus a8n-sli premium?
does anyone know if there is any official windows 7 support for the asus a8n-sli premium motherboard? i have looked on the asus support website and it doesn't list windows 7 as one of the available operating systems do download drivers for.
Drivers
ASUS laptop, home premium 64-bit - and time zone wrong - huh?
Helping my daughter today with a "new" (refurbed actually) ASUS laptop T4500, with a Home Premium 64-bit OS on it. Everything more or less worked okay out of the box as far as I can tell. But in the initial setup (the stuff that launches the first time you turn the computer on), when I...
General Discussion
Help with Asus P5WD2 Premium and W7
Hello, I currently have a pc with an Asus P5WD2 Premium motherboard. Tonight I upgraded from windows XP to Windows 7 and began attempting to install previous software however it does not seem to be recognized by windows 7. In particular the software which came with my motherboard is not able...
Drivers
Anyone running an Asus P5K Premium WiFi mobo here?
Hi All, I just started toying with Windows 7 64 bit, and I've hit my first snag (a common one it seems): getting my onboard 7.1 surround to work. Mobo is an Asus P5K Premium WiFi. At first, before installing any drivers, it worked perfectly fine in the sound test, all 7 speakers. But I...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:08.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App