Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Diamond XS51 + Logitech Z506 not working properly

10 Jan 2012   #1
machin3

Windows 7 Professional x64
 
 
Diamond XS51 + Logitech Z506 not working properly

I have Windows 7 Professional x64, a Diamond Multimedia XS51 5.1 Soundcard and a Logitech Z506 speaker set up (used set up from liquidator).

For some reason, I am having trouble installing sound card drivers and I'm not getting sound to the center and rear speakers. Also, the speaker doesn't seem to work. I'm not sure if that sure work automatically or what?


My System SpecsSystem Spec
.

13 Jan 2012   #2
Lemur

Systems 1 and 2: Windows 7 Enterprise x64, Win 8 Developer
 
 

Welcome to SF, machin3.

Please post your system specs so we can better help you (quick links, edit your details, edit your specs).

Check your device manager to see if you have any yellow warnings.
My System SpecsSystem Spec
13 Jan 2012   #3
bassfisher6522

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

Just a thought; did you check to see if all speakers where working before you bought them.

http://logitech-en-amr.custhelp.com/...2,4,5/cl/us,en
My System SpecsSystem Spec
.


14 Jan 2012   #4
Lemur

Systems 1 and 2: Windows 7 Enterprise x64, Win 8 Developer
 
 

Don't know what your specs are, but if you have two sound devices (chip on motherboard and card), you may want to disable the motherboard sound chip.
My System SpecsSystem Spec
19 Jan 2012   #5
machin3

Windows 7 Professional x64
 
 

Sorry for posting so late. Here are my specs:

Gigabyte G.1 Guerrilla. (I disabled onboard audio)
Diamond Multimedia Xtreme Sound 5.1 Soundcard

I can't seem to install the right drivers for it. On the website it says there is a Version 4 of the driver but when I install it, it says its version 1.

Now, I can't get the sound card to work even when I install the drivers.

Is there any other drivers I should be installing such as Realtek, etc?
My System SpecsSystem Spec
19 Jan 2012   #6
Lemur

Systems 1 and 2: Windows 7 Enterprise x64, Win 8 Developer
 
 

Were you ever able to get sound on the onboard audio?

Get the latest drivers and bios from Gigabyte:
GIGABYTE - Motherboard - Socket 1366 - G1.Guerrilla (rev. 1.0)

Go to the Intel site and run the auto update:
Intel® Driver Update Utility

Unplug your PC and move your sound card to another slot

As far as drivers, I'm with you on this one. It does seems like 4 and 1 are the same (at first look). They also have a guide for version 3, but not a version 3 driver. It's nuts.

This is interesting:
Diamond Multimedia XS51
My System SpecsSystem Spec
19 Jan 2012   #7
machin3

Windows 7 Professional x64
 
 

Yeah I've tried everything man. It was a bust purchasing a $20 sound card. I'm going to pick up a Creative Labs Titanium tomorrow instead. Diamond just lost my taste in the company haha.

I'll let you know if I can get the creative card to work. Thanks for now.
My System SpecsSystem Spec
20 Jan 2012   #8
Lemur

Systems 1 and 2: Windows 7 Enterprise x64, Win 8 Developer
 
 

You should call the company and ask them wtf...
My System SpecsSystem Spec
20 Jan 2012   #9
machin3

Windows 7 Professional x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Lemur View Post
You should call the company and ask them wtf...
Hahahaha I should. I don't know what I was thinking buying a $20 sound card though.
My System SpecsSystem Spec
21 Jan 2012   #10
machin3

Windows 7 Professional x64
 
 

I bought the Creative X-Fi soundcard like i mentioned. It was on sale for $60. Plugged it in, installed drivers, still messing around with configuration but it sounds beastly.

I'm never going with a Diamond Multimedia product again.

Thanks for all your help
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Diamond XS51 + Logitech Z506 not working properly




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Logitech z506 speakers into an AOC i2757fh monitor
Hello everyone. First post on here. So I got an AOC i2757fh monitor with 2 hdmi ports. So I have my computer on one and my xbox one on the other. Then I got a pair of Logitech z506 speakers since the speakers on the monitor aren't that good. So I have the green audio cable plugged in the back...
Sound & Audio
Logitech Receiver not working
Hello all, I feel a bit sheepish coming here with such a common "novice" issue however, it seems it is a fairly extensive, less user-error oriented problem than I was hoping for. I have 5 logitech devices I am trying to connect to my machine. (Well, actually only 3 but 2 kb/mouse combos) and, I...
Hardware & Devices
Logitech cordless keyboard not working in w7
Hello, my g15 failed on me so I took my old logitech desktop internet 1500 laser cordless keyboard as backup. But I can't get it working under windows 7 sp1 x64. Bundled mouse doesn't work either. However they both worked before and they work NOW in bios. I tried uninstalling G series drivers and...
Hardware & Devices
Logitech g13 gamepad and G5 gaming mouse not working
hi i just bought a new comp and ive installed the keyprofilers for both and they r not working with warhammer online, any suggestions? im running windows 7 64 bit, they worked fine on my old comp which is vista 64, thanks for the help peeps ;)
Gaming
Diamond Multimedia XS51
Trying to find a compatible driver for my Diamond XS51 sound card. I tried using the vista driver from the cd, but then it's not recognized as a surround sound card, the only speaker options are 2. trying to install that driver with compatiblity mode for vista SP1 causes a BSOD. I've also tried...
Drivers
Logitech Setpoint not working W7 X64
Hi there, I can't get Setpoint to install and without installing it my mouse some times laggs on a click. It's strange, sometimes it will work fine then all of the sudden, when I click something it 'sticks' for about 1-2 secs. Any ideas? Thx
Drivers

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:15.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App