Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Strange problem with audio playback devices. Headphones not showing up

18 Jan 2012   #1

Windows 7 Premium 64bit
 
 
Strange problem with audio playback devices. Headphones not showing up

Can someone help me solve this enigma? Can't find answers anywhere...

So I've installed Adobe Audition on my brand new Asus K53E. When I try to record, I can't select my headphones as the default audio playback. So I go and try to do it in the control panel. But the headphones/headphone jack simpy isn't listed in the devices in control panel, or anywhere.

The thing is, the headphones work fine in the jack. A message alerts me when I've plugged or unplugged anything into the jack (I only have one headphone jack on my Asus K53E). I use the headphones when I watch movies on this machine and everything is cool, but if they won't register under playback devices, then I can't set them as a preference in Audition, and therefore can't use the program (headphones being vital to record, unless you want to end up with feedback loops..)

I tried "show disabled devices", no luck. I fiddled around in the Realtek HD audio manager, but none of the settings there seem to do anything either. I downloaded the latest driver from realtek, but it won't install. I've tried "rolling back" updates and then re-updating, still nothing. Would this be a driver problem or am I simply missing something in the settings? Would USB headphones be seperate to the soundcard? Would they work?

Truth be told, I really don't know a whole lot about computers but I'm trying my best to get this sorted through exploring the settings and trial and error. If I'm doing something blatantly obvious, I wouldn't rule that out entirely, lol. It's very frustrating as it's a brand new laptop.
Anyone who could help me, I would be SO grateful. I just want to record music! I find it really frustrating that this is a brand new computer and it can't perform this basic function of recognising the jack as an output. Never had this problem on my old shitty computer that my dad built me in 2005 (rip).

Okay thanks dudes, please please help.

Brooke.



Some screen caps are now added. Device manager, audio playback devices and Realtek Audio Manager. PLEASE take a look, I really need to fix this issue. Surely someone on here can help me?




Attached Thumbnails
Strange problem with audio playback devices. Headphones not showing up-device-manager.jpg   Strange problem with audio playback devices. Headphones not showing up-realtek.jpg  
Attached Images
 
My System SpecsSystem Spec
.

31 May 2012   #2

CA
 
 

really 134 days and still nothing... im getting pissed having the same problem searching all over for an answer and theres alot of people having the same problem and no one has the solution.
My System SpecsSystem Spec
31 May 2012   #3

 
 

I think you already did what is necessary. Maybe the headphones don't work? Look on the box you bought it with and see the Recommendations of computers.
My System SpecsSystem Spec
.


31 May 2012   #4

CA
 
 

the headSET works fine on a win32bit computer I have. 98% shure it is a problem with windows 7 64bit ultimate/realtek not detecting sound>playback and recording devices even tho they are listed in device manager
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Strange problem with audio playback devices. Headphones not showing up




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Strange problem with audio playback devices. Headphones not showing up
Thread Forum
No (high definition audio) playback devices available Sound & Audio
Strange Problem : USB devices going to Sleep Hardware & Devices
internal speakers not showing on playback devices Sound & Audio
Playback Devices Problem "Headphones Disabled" Sound & Audio
Audio devices undetected. Headphones or Speakers give no sound Sound & Audio
very strange problem with media playback Music, Pictures & Video
WM12 strange video playback problem. Music, Pictures & Video

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:25 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33