Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: "No speakers or headphones are plugged in" Win7 ult. x64 HDMI>AVR>LCD

02 Feb 2012   #1

Windows 7 Ultimate x64
 
 
"No speakers or headphones are plugged in" Win7 ult. x64 HDMI>AVR>LCD

Hello Everyone,

I have been a lurker for a while but have now created an account to ask for help since searching has been not helpful thus far.

My PC:

Profile is filled

The problem:

The problem I am having is that for some reason my speaker icon (in the lower right) has a red X and when hovering over it I am told "no speakers or headphones are plugged in."

When it happens/ Causes?:

Usually my HTPC is left on 24/7 and only the AVR and TV are turned off. This problem happens more often than not when I turn my AVR and TV back on (keep in mind this is after it worked fine before powering down my TV and AVR). This also happens sometimes when I turn on or wake up my HTPC if I actually do shut it off or put it to sleep.

What I have tried:


I have tried to update all drivers. Tried reverting back to old (original drivers). Pulling out my hair and saying bad words ;-)

Other thoughts:

I have heard that this may be a problem with EDID /copyright protection(not sure exactly what that is) and a "handshake" issue with Windows not realizing my TV/AVR are turned back on.

Either way I am baffled and willing to try anything.


Does anyone have any ideas or knowledge about this? I would really apreciate any help/ advice/ ideas.

Thank you!


My System SpecsSystem Spec
.

04 Feb 2012   #2

Windows 7 Ultimate x64
 
 
sort of fixed but now a new problem

Hello again,

I have sort of fixed my problem and for those who need help with this (300+ views and no replies) here it goes:

1) I removed all drivers under "monitors" on " on "device manager"
-control panel> hardware>device manager> monitor> delete all profiles under that setting.

2) Next I followed directions here Windows Experts Community

----------------------------------....--------------------
so far so good EXCEPT......

Now my computer ,....every now and then will make the ding du, ...duh doo...sounds like hardware is being connected and disconnected.....and if I am really, really lucky, a box will pop ip that states the following:

Heading: audio display disabled
Text (next to an "i" in a blue circle: you have disabled a display that supports audio. do you want to configure default audio and communication device settings.

If I click configure I am taken to: AMD vision control center

BTW- here is the wierd part..... the whole time....the audio still works! Also my display will black out then return and my rsolution will be different....

Any ideas anyone?


Attached Thumbnails
"No speakers or headphones are plugged in" Win7 ult. x64 HDMI>AVR>LCD-error.png  
My System SpecsSystem Spec
Reply

 "No speakers or headphones are plugged in" Win7 ult. x64 HDMI>AVR>LCD




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:40 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33