Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Audio Service is not running Error Message

13 Apr 2012   #11

Windows 7/10 64 bit

Reboots fix a lot of flakey problems. If it comes back, reinstall the Dell driver and see if that helps.

Thanks for the feedback, we usually do not get that.

My System SpecsSystem Spec

28 Sep 2013   #12

windows 7 starter 32 bit

Quote   Quote: Originally Posted by boohbah View Post
click on the volume icon in the systems tray and slide the volume up or down ,this will rid you of the red x ,
i get it most times i boot ,i think its a bug, lots of people have this issue despite the audio service running
Thank You! so much boohbah.. this has been giving me a headache tried loads of things to no avail and simply moving the slider up & down worked for me.. cheers!
My System SpecsSystem Spec

 Audio Service is not running Error Message

Thread Tools

Similar help and support threads
Thread Forum
The Audio Service is not running
I have a red tag on the speaker icon an the message says "The Audio Device is not running". However I have sound when I test even on Skype. What gives?
Sound & Audio
The Audio Service is not running
I started up my computer a couple days ago to find that my sound wasn't working at all. When I hovered over the volume icon it says The Audio Service is not running and when I try to have Windows 7 troubleshoot, it says one or more audio service isn't running and that the problem has not been...
Sound & Audio
The Audio Service is not running .
Someone know how to fix this ?
Sound & Audio
The Audio Service Is Not Running!
Hello im new to the forums and my audio service says it is not running. i've gone onto services.msc and it says windows audio endpoint builder has started but when i try to start windows audio it says windows cold not star the audio service on local computer. Error 1079: the account specified for...
Sound & Audio
Audio Service not running
This is kind of weird. Down by the sound icon says "Audio Service is not running". I have sound with audio files such as MP3 and sound when I play a video file. I know I am using onboard sound, and in the Device Manager, it says "High Definition Audio Device". There are NO...
Hardware & Devices
Audio service is not running
How to get rid of that cross on my audio icon and message popping up "audio service is not running"? I went through services at device manager and I can't find anything related that is disabled :rolleyes: I am listening music with media player and it is playing.. So sound itself is fine.. I only...
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:04.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App