Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Weird sound issues with my m14x..!!

24 Apr 2012   #1
kartik999n

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 
Weird sound issues with my m14x..!!

Hello all,

I am new to this forum and this is my first post. Honestly, I joined this forum mainly because of the weird audio issue I've been facing since quite sometime with my new alienware m14x laptop.

When I log onto the system, the login sound plays; and after sometime, I realize that the sound is not playing although the volume is maximum. At this point, when I try to play a song in iTunes or any video on VLC or Windows Media Player, those files don't open/work. I then close all of those files and applications, go to the sound properties and play the system sounds, then the sound is activated!! then it is normal till I get the same problem again sometime later.

Sometimes even if I do that, the sound doesn't work still. I have to restart the system again to make it work. This has been happening since I got this laptop; I am not able to decide whether this is a hardware issue or Windows issue. I cannot again call Dell for another laptop, coz I already replaced the defective piece twice

Its been such a pain since I got this machine. Can anyone please let me know whats wrong with my laptop? Any help is highly appreciated. Thanks a lot in advance.

BTW, my OS is Windows Home Premium 64 bit and Audio: Realtek High Def Audio drivers.


Kartik.


My System SpecsSystem Spec
.
24 Apr 2012   #2
fireberd

Windows 7/10 64 bit
 
 

Here is the special Alienware user support section on the Dell community. Best place to get help with an Alienware.
Alienware Club - Dell Community
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Weird sound issues with my m14x..!!




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
2 weird issues
Hi all I have a couple weird issues with a new computer. Its a dell with win 7 pro 64 I cloned the hdd to a ssd and then formatted the original drive for storage. The computer connects to a work domain. My first problem is with internet explorer 11. I have tried to tell the user to use a...
Browsers & Mail
Recording issues with recorders (fraps hypercam etc) sound issues
Hey guys, ive lately been making lets play and walkthroughs on youtube and im having a couple of problems. With my headset, in the background while recording thats like a static noise and i cant seem to make it go away, ive tried multiple recording programs like fraps and hypercam but its still...
Gaming
Weird issues with DVD-ROM
Up until today, I hadn't had much problems with my DVD-ROM. I was able to burn and open files from CDs and DVDs fine. The only time I ever had a problem was when trying to use a DVD+R DL. Either way, as of right now, my DVD-ROM refuses to open video files from a specific DVD I burned some weeks...
Hardware & Devices
Need help with overheating on an Alienware M14x
So...I've had my laptop for over a year and a half now and I'm noticing some big issues with heat. The back is propped up and I have a small fan running next to it, and I cleaned out a lot of dust from the built-in fan a couple days ago. I don't have anything overclocked, but it still heats up a...
Performance & Maintenance
Dead Island and my M14x
I can run all my games pretty well like RIft, WoT, APB, SC2, ect ect... But Dead Island runs terrible even with lowest setting. It stutters really bad. Only way i can explain it is if you have like 1000 ping and 20fps. I get good fps if im in a small area thats it. My cooling is is fine and...
Gaming
Weird sound/video issues, possibly virus?
Greetings folks, first timer, long time windows user since like....Win95 I think. Anyway I was browing the web today when I came across one of those ads that say you have a virus, pop up box, "Press ok to start a virus scan" I don't have an exact screencap of it so sorry if this comes across as...
System Security


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 13:37.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App