Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No sound on fresh install of Windows 7


09 May 2012   #1

Windows 7 x64
 
 
No sound on fresh install of Windows 7

I have an Asus P7H55-M SI motherboard.

It contains a "Realtek ALC887 audio codec".

I tried audio drivers from the Asus and Realtek websites, neither worked.

Neither of the above two drivers installed any utilities.

I connect to my stereo speakers via. a jack cable, connected to the front audio jacks on the case.

I remember before I reformatted, there was an audio utility that allowed me to switch to using the front audio jacks.

I can not remember if the utility was from Realtek or not.

I do not use HDMI anywhere on the system.

Any ideas?

EDIT: The following is installed:
  • Intel Chipset Device Software 9.3.0.1020
  • Realtek High Definition Audio Codecs R2.68




Attached Images
  
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 No sound on fresh install of Windows 7




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:11 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33