Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No Audio after installing Windows 7


12 Jun 2012   #1

Win 7 Ultimate x64
 
 
No Audio after installing Windows 7

I have installed Windows 7 Ultimate on my computer after reformatting it.
The installation is successful but there is no Audio.
When i click on the properties of the Sound & Audio,
the error says: "Cannot start this device. Code 10".

I have tried to update it through Windows update, but there is no update for the audio driver,
it always says 'Your Audio Driver is Up to Date'.

I have manually tried to download and install the Audio Realtek HD sound Driver,
Still does not work.

Please Help!!


My System SpecsSystem Spec
.

13 Jun 2012   #2

Windows 7
 
 

Let's make sure that your playback devices are enabled.

Right-click the speaker icon on your taskbar > Select 'Playback Devices'
In the empty space, Right-click and select both 'Show Disconnected/Disabled Devices'
Do you see icons for your speakers and headphones now? You may need to enable both of these.


You can also try the troubleshooter to discover any connection issues that may exist, instructions are below:


Click 'Start' > Select 'Control Panel'
Type troubleshooting in the top-right search field > Select 'Troubleshooting'
Click 'Hardware and Sound' > Select 'Playing Audio'
My System SpecsSystem Spec
14 Jun 2012   #3

Win 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Windows7lover View Post
Let's make sure that your playback devices are enabled.

Right-click the speaker icon on your taskbar > Select 'Playback Devices'
In the empty space, Right-click and select both 'Show Disconnected/Disabled Devices'
Do you see icons for your speakers and headphones now? You may need to enable both of these.


You can also try the troubleshooter to discover any connection issues that may exist, instructions are below:


Click 'Start' > Select 'Control Panel'
Type troubleshooting in the top-right search field > Select 'Troubleshooting'
Click 'Hardware and Sound' > Select 'Playing Audio'
Yes i have done that.
I click on troubleshoot and its says "HD realtek audio device Not Fixed".
The playback device is on, i tried playing songs on it through my mobile phone,
and it is working, but when i attach it to my PC there is no sound, no nothing.

and when i click on audio devices it says "No audio device connected."
it was working fine before i formatted my drive and re-installed Windows 7.

I seriously have no idea what went wrong.
My System SpecsSystem Spec
.


25 Jun 2012   #4

Win7 Ultimate x64bit
 
 

i need help with the same problem, but it sais that i dont even have a driver, and when i try installing my old driver from windows xp(but this time im installing windows 7 ver.), it sais i dont have the device to install it to please help! i need help ASAP!!!
My System SpecsSystem Spec
25 Jun 2012   #5

Win7 Ultimate x64bit
 
 

also, if you have the awnser, feel free to email it to me(just to make sure i get it) at" forest2ooo@yahoo.com " .. many thanks.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No Audio after installing Windows 7




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:22 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33