Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Sound not working at all after clean install of Windows 7

08 Jul 2012   #11
linnemeyerhere

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ultimate 64
 
 

Right click on speaker icon and is your default set for speakers?
Sound not working at all after clean install of Windows 7-realtec.png




My System SpecsSystem Spec
.
08 Jul 2012   #12
Nylus

Microsoft Windows 7 Professional 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Speakers is set to default, I've tried setting the rest of these things to default, still not working.

My System SpecsSystem Spec
08 Jul 2012   #13
Nylus

Microsoft Windows 7 Professional 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Do the pictures of my computer help you at all?
My System SpecsSystem Spec
.

08 Jul 2012   #14
linnemeyerhere

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ultimate 64
 
 

Go through the configure process and is your volume turned up? Are you using a music software like MediaMonkey or the like and is it's volume up and mute off?
My System SpecsSystem Spec
08 Jul 2012   #15
Nylus

Microsoft Windows 7 Professional 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

I went through the configuration process, don't think it changed anything.



As you can see in the picture, audio is playing, although the "Sound" and "System sound" sliders aren't moving. Could that be the problem?
My System SpecsSystem Spec
08 Jul 2012   #16
linnemeyerhere

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ultimate 64
 
 

You mean the volume sliders can't be moved or adjusted? Please make and un-make the speaker connections several times with the plugs. You are running speakers and headphones correct. I might suggest you try a restore back to a known point when the headphones were working. Keep at this because it will be something really stupid and then the sound will work.
My System SpecsSystem Spec
08 Jul 2012   #17
Nylus

Microsoft Windows 7 Professional 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

I can move those sliders, its just the green bar doesn't move on them when audio is played.
My System SpecsSystem Spec
08 Jul 2012   #18
linnemeyerhere

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ultimate 64
 
 

Have you double checked your connections in back? Are you running speakers and headphones?
My System SpecsSystem Spec
08 Jul 2012   #19
Nylus

Microsoft Windows 7 Professional 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

I've plugged them into the back now, still no sound.
Speakers is whats on the playback devices, but it's a headset I'm using.
My System SpecsSystem Spec
08 Jul 2012   #20
linnemeyerhere

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ultimate 64
 
 

Try plugging headset into the back port.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Sound not working at all after clean install of Windows 7




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Dell XPS M1333 clean install of Windows 7 Ultimate, and now NO sound
I have a Dell XPS M1333 Laptop that originally came with Windows Vista Home Edition. I did a wipe of the hard drive, where I then did a clean install of Windows 7 Ultimate. Now that I have done a clean install of Windows 7 Ultimate there is NO sound at all. Also, I did a check in Device Manager to...
Sound & Audio
Clean install = no sound.
Gooday all. As the title suggests, I did a clean install and now have no sound. I have been to various sites and still can't get what I need. Any help most appreciated. System is noted below in speccy. http://speccy.piriform.com/results/YooFaLJoQmXbn3BLyi32dzR
Sound & Audio
Boot config not working, tried clean install, can't install windows 7
My spouses pc all of a sudden wouldn't boot, not into safe mode or anything (vista), and so we were going to upgrade anyways to windows 7, so i bought the upgrade windows 7 and attempted to do a clean install and reformatted the c: drive which has 250gb, and each time i start the install it bogs...
Installation & Setup
Sound Not Working after Fresh windows 7 Install
I originally had a copy of windows 7 on my pc and decided that i wanted to try out ubuntu 9.1. Well after a couple days of playing on ubuntu i load windows and notice i have no sound. Sound in Ubuntu still works. I get tired of linux and making the switch back to windows decide to install...
Sound & Audio
No sound just static after Windows 7 clean install
I recently upgraded my PC from Windows Vista HP 32 bit to Windows 7 Ultimate 64-bit (build 7600). I have not been able to get any sound except static and popping from my speakers. I have tried updating my drivers to the most recent Realtek drivers from their website but still only static. Acer...
Sound & Audio
Cannot get sound to play after clean install
After doing a clean install, I noticed I'm not getting any playback. The computer recognizes the speakers alright. There are no X marks and the visualization shows that it is picking up sound waves. I have a High Definition Audio Device and I'm using the latest driver from Microsoft. I have tried...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:43.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App