Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Sound not working at all after clean install of Windows 7

08 Jul 2012   #21
Nylus

Microsoft Windows 7 Professional 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

I've plugged them into the USB at the back, along with the green and pink ports at the back, still doesn't work.

Edit: Also, when my old headset was working and sound was playing through it, my phone earphones weren't working in my computer. I was changing them between ports while audio played, the headset worked, the earphones didn't.

I don't understand this at all.


My System SpecsSystem Spec
.
08 Jul 2012   #22
linnemeyerhere

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ultimate 64
 
 

Did you re-install all of the drivers for your mobo?
My System SpecsSystem Spec
08 Jul 2012   #23
Nylus

Microsoft Windows 7 Professional 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

I installed the chipset and audio, I think that's about it.
I didn't know what other ones I should install.
My System SpecsSystem Spec
.

08 Jul 2012   #24
linnemeyerhere

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ultimate 64
 
 

I'm at a loss, maybe try a repair install?
My System SpecsSystem Spec
08 Jul 2012   #25
Nylus

Microsoft Windows 7 Professional 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

How do I go about doing that?
My System SpecsSystem Spec
08 Jul 2012   #26
linnemeyerhere

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ultimate 64
 
 

Put the W7 disk in and choose repair install. See this tutorial:

Repair Install[3]=Installation%20and%20Setup
My System SpecsSystem Spec
08 Jul 2012   #27
Nylus

Microsoft Windows 7 Professional 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Tried the repair install, still not working.
This is reeeeeeeeally frustrating..
My System SpecsSystem Spec
08 Jul 2012   #28
linnemeyerhere

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ultimate 64
 
 

What are we missing?
My System SpecsSystem Spec
08 Jul 2012   #29
Britton30
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate X64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Nylus View Post
Front of the computer, where the headset is plugged into:
http://oi46.tinypic.com/2rhmyis.jpg

Back of the computer:
http://oi45.tinypic.com/34in0pc.jpg

About to do the driver sweeper.

Edit: I done driver sweeper on Realtek, but after I restarted my computer it's still there?
Thanks, you have onboard audio, Realtek.
In Driver Sweeper did you check the Realtek items? It should have prompted you to reboot.
Have you moved any connectors on the motherboard?
My System SpecsSystem Spec
08 Jul 2012   #30
linnemeyerhere

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ultimate 64
 
 

Go to Device Manager and open up Sound, video and game controllers. Do you see any yellow triangles.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Sound not working at all after clean install of Windows 7




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Dell XPS M1333 clean install of Windows 7 Ultimate, and now NO sound
I have a Dell XPS M1333 Laptop that originally came with Windows Vista Home Edition. I did a wipe of the hard drive, where I then did a clean install of Windows 7 Ultimate. Now that I have done a clean install of Windows 7 Ultimate there is NO sound at all. Also, I did a check in Device Manager to...
Sound & Audio
Clean install = no sound.
Gooday all. As the title suggests, I did a clean install and now have no sound. I have been to various sites and still can't get what I need. Any help most appreciated. System is noted below in speccy. http://speccy.piriform.com/results/YooFaLJoQmXbn3BLyi32dzR
Sound & Audio
Boot config not working, tried clean install, can't install windows 7
My spouses pc all of a sudden wouldn't boot, not into safe mode or anything (vista), and so we were going to upgrade anyways to windows 7, so i bought the upgrade windows 7 and attempted to do a clean install and reformatted the c: drive which has 250gb, and each time i start the install it bogs...
Installation & Setup
Sound Not Working after Fresh windows 7 Install
I originally had a copy of windows 7 on my pc and decided that i wanted to try out ubuntu 9.1. Well after a couple days of playing on ubuntu i load windows and notice i have no sound. Sound in Ubuntu still works. I get tired of linux and making the switch back to windows decide to install...
Sound & Audio
No sound just static after Windows 7 clean install
I recently upgraded my PC from Windows Vista HP 32 bit to Windows 7 Ultimate 64-bit (build 7600). I have not been able to get any sound except static and popping from my speakers. I have tried updating my drivers to the most recent Realtek drivers from their website but still only static. Acer...
Sound & Audio
Cannot get sound to play after clean install
After doing a clean install, I noticed I'm not getting any playback. The computer recognizes the speakers alright. There are no X marks and the visualization shows that it is picking up sound waves. I have a High Definition Audio Device and I'm using the latest driver from Microsoft. I have tried...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:03.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App