Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: updated realtek driver thru vaio update and now i have no sound

16 Jul 2012   #1
bwh

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 
updated realtek driver thru vaio update and now i have no sound

hi, i downloaded thru the vaio update the latest realtek driver version 6.0.1.6526. Now i have no sound whatsoever and neither sony or realtek have replied to my emails. the speaker icon in the bottom rh corner has am=n x in it like its muted but when i hover over it it says no audio output device is installed. i have been to the sony support site and tried re-updating version 6.0.1.6526 but it still has no sound... help! running win 7 home prem 64bit on a sony vaio c series vpccb15fg.
I have uninsalled and reinstalled driver to no avail


My System SpecsSystem Spec
.

16 Jul 2012   #2
fireberd

Windows 7/8.1/10 64 bit
 
 

Did you try a "rollback" to the previous version (that apparently worked)? Go to the Device Manager, display the sound and in the Driver section you can "rollback" the driver to the previously installed version. Or if that does not work, use the System Restore and restore the PC back to a date when the old driver was installed and it worked.
My System SpecsSystem Spec
16 Jul 2012   #3
bwh

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

hi fireberd, i just tried to rollback and it is not highlighted... and i unfortunately i have never created a system restore point. i thought i had but i must be thinking about my other computer.
My System SpecsSystem Spec
.


16 Jul 2012   #4
fireberd

Windows 7/8.1/10 64 bit
 
 

Does the Sony site list an earlier version sound driver?

When you uninstall/reinstall you need to uninstall, restart the PC and then reinstall. If you just uninstall/reinstall without restarting the original problem can still be there.

One more thing to try, go to the Device Manager, RIGHT click on the entry for the device and then LEFT click "Uninstall". Also check the box to uninstall the drivers then restart the PC and Windows will detect and reinstall the sound (and may use a Sony driver or it may use some other driver). If the sound works, you are back in business.
My System SpecsSystem Spec
16 Jul 2012   #5
bwh

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

when i uninstalled and restarted thru the device manager it installed itself but still no sound and from what i can tell there is no older version on the sony site. realtek have been less than no help, they didnt even email me back. sony said they can fix it but it will take 1-2 weeks...
My System SpecsSystem Spec
16 Jul 2012   #6
fireberd

Windows 7/8.1/10 64 bit
 
 

What is the status in the Device Manager? Does it have an error code or is it "working OK"?
My System SpecsSystem Spec
16 Jul 2012   #7
bwh

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

no error code, it says its working okay. when i hover over the speaker symbol in the bottom right it says no audio device is installed
My System SpecsSystem Spec
16 Jul 2012   #8
arizonajack

Windows 7 Professional 64 bit Service Pack 1
 
 

Check your settings to make sure your rear jack (where the speaker jack is in) is selected as the live jack.
My System SpecsSystem Spec
17 Jul 2012   #9
bwh

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

i dont know what exactly you mean, i am using a sony vaio laptops internal speakers
My System SpecsSystem Spec
17 Jul 2012   #10
fireberd

Windows 7/8.1/10 64 bit
 
 

Go to the Control Panel/Hardware and Sound and finally Sound panel. In the playback section do you have "Speakers" showing? Is it enabled and shown as default playback device? or is it disabled? If its disabled, enable it and see if that changes things.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 updated realtek driver thru vaio update and now i have no sound




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
No headphone sound, Realtek driver problem.
Hi all, this is my first post so I feel a bit of a fraud getting help from here, but it's driving me insane. For a while now I've had the problem of no sound from my headphones. This is the situation and what I've tried: - Sound comes from the headphones when using the standard Windows 7...
Sound & Audio
Geforce Go 7700 - sound stuttering issues, is there an updated driver?
Hello, As the topic says, I'm having extreme sound stuttering & distortion issues using the latest driver for this old graphic card (179.48, February 2009). I cannot browse a webpage with Flash content without hearing crackling sound. Same thing happen whenever I'm playing mp3 file and opening...
Graphic Cards
Ailenware Aurora - No sound after trying to update Realtek ALC888
Hello all, I was updating the drivers on my dad's computer, and I installed some updated drivers from Ailenware for the sound card - a Realtek ALC888. His box is running Windows 7 Home Premium x64 - RAID0 (I believe). I've tried uninstalling and reinstalling in Normal and Safe modes, using...
Drivers
Sound issues after Realtek driver update
After installing a new sound driver from Dell yesterday, I can't play any sort of sounds in media players. System sounds are still working fine, as well as youtube etc. However, windows media player, VLC, quicktime and spotify cannot play sound files. WMP: http://puu.sh/2JI2v.PNG Web help...
Sound & Audio
Vaio VGN-FZ4000 GFX Driver Update Help
Hello, I have a Sony Vaio VGN-FZ4000 with a GeForce 8400M GT, running Windows 7 32bits version. I am trying (for years now) to update the video driver to a newer version, but its almost impossible. Until now, the old (modded) 185.85 NVidia driver did a good job running most of the games, but...
Graphic Cards
Horrible sound with latest Realtek driver
Hey there. I've looked almost everywhere and I couldn't find my exact problem. Well, technically I did but there wasn't a solution anywhere, so I decided to go ahead and ask myself. Now, I installed Windows 7 (32 bit) on my computer the other day, and I've been driver hunting since then....
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:07.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App