Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: speakers dont work when connected to my computer!!

29 Jul 2012   #1
computerNewbie

MS Windows 7 Home Premium 64-bit SP1
 
 
speakers dont work when connected to my computer!!

i recently got a new computer case and installed windows 7. everything is working fine except for my sounds plugs and my LED's (that's going to be another thread). I've had a foxconn a88gmv for a while now (plugging in speakers in the green jack worked before). i have a coolermaster haf x (this is new). i also have all the drivers for the case and motherboard installed, and the speakers work when i plugin my ipod. i also have all the settings correctly setup. the problem is that they don't even appear when i plug them in the motherboard or in the front. could it be that the wires that connect the motherboard to the case a plugged in wrong(if so, then please give me specific instructions on how to plug them in because i've tried before(with the manual) and it still hasn't worked before)?
oh and, right now my sound works through the hdmi cable that connects to my tv.
dont hesitate to ask about more details.
thanks a lot in advance.


My System SpecsSystem Spec
.

29 Jul 2012   #2
linnemeyerhere

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ultimate 64
 
 

computerNewbie,
Welcome to SF. Are you saying that plugging your speakers into the rear mobo output or headphones/speakers into the front causes no sound to emit?
My System SpecsSystem Spec
29 Jul 2012   #3
linnemeyerhere

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ultimate 64
 
 

-audio-header.jpgDid you plug the front panel mic and headphone connection into the audio header on the mobo? In this case the audio jack is plugged into its sound card.


My System SpecsSystem Spec
.


29 Jul 2012   #4
computerNewbie

MS Windows 7 Home Premium 64-bit SP1
 
 

linnemeyerhere,
yes im saying that. and yes i'm pretty sure i did unless the the foxconn manual lied to me
My System SpecsSystem Spec
29 Jul 2012   #5
linnemeyerhere

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ultimate 64
 
 

Here's the same to a new mobo header.
-audio-plug-header.jpg


My System SpecsSystem Spec
29 Jul 2012   #6
HammerHead

win 7 X64 Ultimate SP1
 
 
First Things First

Type "sound" into your start search box. (no quotes) select sound from the results and check to see if your speakers are the default deivice.

Attachment 223844
My System SpecsSystem Spec
29 Jul 2012   #7
computerNewbie

MS Windows 7 Home Premium 64-bit SP1
 
 

shud i plug it into f_audio? and shud i plug in the ac'97 or hd audio?
My System SpecsSystem Spec
29 Jul 2012   #8
computerNewbie

MS Windows 7 Home Premium 64-bit SP1
 
 

hammerhead,
THE SPeakers dont even appear on the sound panel.
My System SpecsSystem Spec
29 Jul 2012   #9
linnemeyerhere

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ultimate 64
 
 

Is the sound on board the mobo, or is it via a sound card? could you take some detailed pictures and post your system spec's you can use a free great program like ....Speccy @ Speccy - System Information - Free Download.

This info helps a lot!
My System SpecsSystem Spec
29 Jul 2012   #10
computerNewbie

MS Windows 7 Home Premium 64-bit SP1
 
 

okay, im on it please wait a few minutes
My System SpecsSystem Spec
Reply

 speakers dont work when connected to my computer!!




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
My Computer Speakers (2.1) do not work
Hi Everyone, I have connected my Logitech Computer 2.1 speakers to my desktop Win XP Pro computer and unfortunately no sound can be heard. None of the system sounds can be heard either ! In all other respects the computer works fine. The following comments may help :- 1. Speakers work with...
Sound & Audio
Headphones work laptop speakers dont--my fix-it attempts so far
I have an HP elitebook 2530p running windows 7 professional 32 bit Today the speakers just stopped working all together in the middle of a chess match on chess.com while using google chrome. It has done this in the past on that particular site. Alwasy comes back. Today though when I went to...
Sound & Audio
USB ports dont work after computer format.
i believe the title says it all.after i formatted my pc some of the ports didnt work.in the device manager window under the "other devices" root there are 3 yellow warning signs about "ethernet controller","SM bus controller" and "universal serial bus (USB) controller".i tried to update them but it...
Hardware & Devices
Network connected to internet, IE and Firefox dont work, Chrome does
This happened rather suddenly. Firefox, IE & Safari time out or won't load pages, including IP of Tenda Wireless N router (connected via Ethernet). Some internet connections are working like Chrome, Norton definitions and Taxti. Others don't. Norton, Clamwin & Malwarebytes are running scans. ...
Network & Sharing
My computer speakers do not work but headset works fine.
I get the following error. "The peripheral does not appear to be plugged in" I've updated the driver and it says the realtek device is working fine. Sound worked just fine on this computer but then stopped. I do not have external speakers. How can I plug in the speakers or fix the problem? :(
Sound & Audio
Mic+Speakers dont work after radeon 6850
Hey guys, I installed a radeon gigabyte 6850 graphics card in to my computer a long time ago and after I made the switch from Nvidia to Radeon my input jacks and output jacks stopped working. Usually I can live with it and use my laptop or phone for skype but I've just bought a game on steam and I...
Hardware & Devices

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:13.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App