Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: VIA HD Audio Deck - Front panel headphone device not producing sound

26 Aug 2012   #21
np726

Windows 7 Pro x64
 
 

It worked!


My System SpecsSystem Spec
.
02 Jun 2014   #22
ep2002

XP 64 (I think) & 7 Home
 
 

Hi,

Someone gave me this thread. I've had NOTHING but problems with Asus. Tons of wasted hours, etc.

My board isn't Gigabyte, it's Asus. They got the front audio ports working the first time it happened, then after I replaced the MB b/c of other audio issues, I lost hour upon hour after friends tried to help & so did Asus. They are trying to blame it on the case, but the case is connected to the audio ports based on what someone (not a geek) told me.

The driver is Via. I tried to go to that Via thread in this thread & it's dead & it looks like the site is dead

The front ports don't even work when the speaker is plugged in, it's not just a problem with the headset.

Any help you can give me would be much appreciated.

Thank you


Michelle
My System SpecsSystem Spec
Reply

 VIA HD Audio Deck - Front panel headphone device not producing sound




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Front panel headphone jack problems
I've seen similar posts regarding this, however none have helped so I'm starting my own one...hopefully someone can help. I upgraded from Windows XP to Windows 7 64bit. In XP, I used the front panel headphone jack for hooking up to my TV, or headset. Since I've upgraded, this headphone jack...
Sound & Audio
Front Panel Headphone Jack - Poor feedback issue
Hi! Thank you for taking the time to read this & hopefully help me resolve my issue. May the records state that I'm not the most experienced with computer hardware, but I'm interested in it and have been learning through my friends. That aside, I recently got a Logitech G230 Stereo Gaming Headset....
Sound & Audio
Font panel audio not doing as it should with VIA HD audio deck
I recently changed my case and MOBO to a G41M-Combo (Intel). Ive never used front panel before due to not having the option on my sound card. Now that i have this new MOBO it has on board HD 5.1 so im using that to save room on pci slots. I have the options set to notify me when 3.5mm is...
Sound & Audio
Connecting "HD audio" cable from front panel to sound card
My sound card Xonar D1 doesn't work properly and i wrote to ASUS and they told me to connect the "HD audio" or "speaker" cables from the front panel of motherboard to the sound card's front panel. Is that safe to do? weather it will work or not, is it safe to try?
Sound & Audio
Connecting Front Panel Audio to Sound Card
I have a front audio panel and a CMI 8738-6ch sound card. The front audio does not work and has a wire coming directly from the back of it with this plug on the end of it... https://lh6.googleusercontent.com/-qn5Chte32nY/T3C78xg6Q9I/AAAAAAAAAIw/Kf0MPEnaTp8/s512/20120326_194826.jpg There are...
Sound & Audio
front panel headphone socket is dead
Hi all. I am brand new to this forum and Windows 7 so please bear with me as at 73 years old I have never been able to learn computer jargon, my computer is a very old self build that I have extensively upgraded and because the case did not have any front ports at all, not even a headphone...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:25.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App