Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Problem with sound device with audio input.

16 Aug 2012   #1
Berend

Windows 7
 
 
Problem with sound device with audio input.

I got a problem with my audio system. I have got two sound devices for my PC and one of them is not working. I have got one Philips Subwoofer which works fine, it has got a audio input. Also I have got a Philips Tv-flatscreen used as main monitor which is connected with a HDMI-cable.

Ever since I replaced my proper monitor, which has no sound compared to a Tv, with the Philips Tv, and I have not been able to acquire any sound from my philips subwoofer. Probably it has something to do with the fact that my subwoofer only got an audio-input, and I have tried to plug it in my Pc, but I have not been able to make it function.

Can Anyone help me or give me some advice so that I can make my subwoofer function, because the sound quality from my Tv is worthless.


My System SpecsSystem Spec
.
16 Aug 2012   #2
fireberd

Windows 7/10 64 bit
 
 

When you connect an HDMI cable, that switches the PC sound to the HDMI and not to the regular PC's sound card output. You can manuall change the default audio playback to the "Speakers" (you PC sound card) and if you have AMPLIFIED PC speakers you can hear the sound through them.

Just connecting a bass speaker to the PC will not work, unless it is a "powered" subwoofer (has its own built in power amplifier). However, you would then only get the bass and nothing else.

You have two options, buy a complete 2.1 (or 5.1) PC speaker system and connect that to the PC's sound device, manually set the default audio playback device to the "Speakers". Or buy a speaker system that will work with the TV for the sound.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Problem with sound device with audio input.




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Microphone No Audio Input Device Found
Hi. I want to try using my microphone when I am playing some games and doing other things but I just noticed that the microphone device cannot be detected. Just so you know, I am using a Gaming headset that has a built-in microphone in it so I am pretty sure that the microphone's with it. Also, I'm...
Sound & Audio
No audio input device problems
I recently purchased a new pc laptop, but I had a problem, I tried to set up my new headset but I got the "no audio input device found" I spent about two hours searching what the problem could be, I needed to update my driver, after I updated my driver to realtex I got the "you just plugged in a...
Sound & Audio
No audio input device found
Hey everyone, I am trying to get my mic to work, but when I hit "set up microphone" it says "No audio input device found". I have a High Definition Audio Device installed and the sound works fine. However, under the "recording" tab in Sound it says there are no audio devices installed and the...
Sound & Audio
No Audio INPUT Device
I have an Asus P6T motherboard with Realtek ALC1200 on board audio and Windows 7 64 bit OS, DirectX 10, Audio Driver version 6.0.1.5859. The sound works normally for all audio functions. I installed Nero and went to use the Wave Editor application to record a song from the web and got the...
Sound & Audio
Sound stops when changing audio input problem
Hello, I have a standard 3.5mm output jack on the back of my motherboard, whenever I change the jack, e.g. take speakers out, plug headphones in, the sound stops, usually when i'm using itunes, or bbc iplayer. Sometimes this can crash microsoft messenger as well. I have to restart the...
Sound & Audio
no sound due to missing PCI input device
like it says no sound due to missing PCI input device im so lost i reinstalled my audio drivers from dell website been googleing all night cant seem to find a solution all the sites i googled were dead ends thanks in advance for any help.
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:07.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App