Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No sound from Inegrated Audio

03 Sep 2012   #1
Gyneco

Windows 7 Home Premium X64
 
 
No sound from Inegrated Audio

Hello all I am a newbie here, I know somewhat about computers, but anyway all of a sudden my on board audio has stopped working, I did some research on some other reads they all so to uninstall, install audio drivers, trying different speakers and I get a static sound like a hissssss/ . I have en checked the inside and there is no sign of anything.

This is so frustrating I cant hear squat just that annoying hiss sound, any help please.


System Manufacturer: Microsoft Corporation
System Model: p6751c
Processor: AMD Phenom(tm) II X4 830 Processor, 2800
BIOS Version/Date: American Megatrends Inc. 6.11, 12/28/2011
SMBIOS Version: 2.6
RAM: 6GB
Total Physical Memory: 5.75 GB
Available Physical Memory: 4.29 GB
Total Virtual Memory: 11.5 GB
Available Virtual Memory: 9.64 GB


My System SpecsSystem Spec
04 Sep 2012   #2
fireberd

Windows 7, 64 bit Home SP1, Win 8.1.1 Pro 64 bit
 
 

Do you get the same "hiss" on both speakers and headphones? Or just with speakers?
My System SpecsSystem Spec
04 Sep 2012   #3
Gyneco

Windows 7 Home Premium X64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by fireberd View Post
Do you get the same "hiss" on both speakers and headphones? Or just with speakers?
Thanks for the reply, when I plug in the headphones and speakers in the back I get the hiss sound, but when plug it in to the front jacks I get no sound at all, it detects it because I an adjust the volume but no sound.
My System SpecsSystem Spec
05 Sep 2012   #4
x BlueRobot

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x86 Service Pack 1 - Linux Mint Mate 14 x64
 
 

Have you uninstalled and re-installed the drivers?
My System SpecsSystem Spec
05 Sep 2012   #5
fireberd

Windows 7, 64 bit Home SP1, Win 8.1.1 Pro 64 bit
 
 

Before you reinstall the drivers, try a System Restore back to a date when it did work properly, since this problem is recent. If that doesn't work then reinstall the drivers from HP. (Vendor sound drivers are preferred over generic Windows drivers or non-vendor drivers).

System Restore can be accessed from Start/Programs/Accessories/System Tools.
My System SpecsSystem Spec
05 Sep 2012   #6
Gyneco

Windows 7 Home Premium X64
 
 

Ok first I did a system restore, still no sound. I installed-reinstalled drivers and still no sound, I am so angry !
My System SpecsSystem Spec
05 Sep 2012   #7
bassfisher6522

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

What type of speakers are you using?
My System SpecsSystem Spec
06 Sep 2012   #8
Gyneco

Windows 7 Home Premium X64
 
 

Idk some hp speakers that came with the computer, I treid using others speakers some GEM 2.0's
My System SpecsSystem Spec
06 Sep 2012   #9
fireberd

Windows 7, 64 bit Home SP1, Win 8.1.1 Pro 64 bit
 
 

Based on what you have tried, it sounds like there could be a hardware problem with the integrated audio chip. If that is the case, and its still under warranty, contact HP support. If its out of warranty, consider installing a separate sound card and using that, as the only other option is to replace the motherboard.
My System SpecsSystem Spec
08 Sep 2012   #10
Gyneco

Windows 7 Home Premium X64
 
 

Thanks for the help guys . I guess I have to buy a new sound card
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No sound from Inegrated Audio




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:39 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App