Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No audio output devices installed, after new boot of 7

05 Sep 2012   #1

Windows 7 Pro -32bit
 
 
No audio output devices installed, after new boot of 7

>Have windows XP
>upgrade to windows 7 pro
>works fine, except no audio driver.
>install audio driver IDT High-Definition (HD) Audio Driver, but it doesn't work.
>in device manager, no sound under 'sound, vid, & game controllers'
>under 'other devices' 'multimedia audio controller' is there, with an error.
Mobo is ASUS Emery2 (ancient, i know)
Onboard sound

ALSO: To be clear, it isn't that i'm not hearing sound, there ISN'T sound, meaning i can't turn it up, mute, etc...on the taskbar.

All help always appreciated.


My System SpecsSystem Spec
.

05 Sep 2012   #2

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

There is no sound icon in the notification area? Did you upgrade to windows 7 or did you do a clean install? With doing an upgrade you can run into problems like this. It's just part of it. It's recommend to do a clean install and then install all updated drivers then install all the MS updates including any SP if available.
My System SpecsSystem Spec
05 Sep 2012   #3

Windows 7 Pro -32bit
 
 

Clean install.
The icon is there, but there is a red 'x' on it, and when i click it, i immediately get a 'diagnosing problems' popup.
My System SpecsSystem Spec
.


06 Sep 2012   #4

Win 7 Pro 64-bit 7601
 
 

do those drivers say they work in win 7?
My System SpecsSystem Spec
06 Sep 2012   #5

Windows 7 Pro -32bit
 
 

Thing is, i CAN'T find an audio output device driver for my mobo. I have the sound driver, and that no longer is giving me an error, but i still can't use sound. I really just need a link, but google searching has failed me.
My System SpecsSystem Spec
07 Sep 2012   #6

Win 7 Pro 64-bit 7601
 
 

Did you install the chipset driver for your mobo?

While you wait, you can try installing the driver you have in compatibilty mode. Follow these simple steps.
My System SpecsSystem Spec
09 Sep 2012   #7

Windows 7 Pro -32bit
 
 

OK GUYS, using windows 7 upgrade advisor worked. It was the same driver, but i dunno, it may have not been installing right. Anyway, thnx.
/thread
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No audio output devices installed, after new boot of 7




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:26 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33