Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: New mobo, new install, no sound


09 Sep 2012   #21

Windows 7 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Britton30 View Post
Do you have the option to change to HD audio in BIOS? Odd you Manager window has only one tab too.
In the Bios I can enable/disable onboard audio. And I can configure the front panel audio to HD or AC97. That's it.

There is only one tab in the Manager cause it's not detecting any other devices plugged in...

My System SpecsSystem Spec
.

09 Sep 2012   #22

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Link to the Manual:

ASUS - Motherboards- ASUS P5G41T-M LX PLUS

You must pick Windows 7 x64 there is english for the helpers, and French if kylegap wants that Page 51 are the HD Audio options.

A Guy
My System SpecsSystem Spec
28 Sep 2012   #23

Windows 7 64 bit
 
 

Hi everyone, I've received a new motherboard from NCIX and still.... NO SOUND! But now, I'm getting the speakers detected and this is a SHHHHHH sound always coming out from the speakers. I've tried several speakers and headphones... still no luck. I've even installed a fresh Windows XP to test, still do the same... I've even tried win 7 32 and 64 bits, they all do the same... I'm getting real pissed about this!
My System SpecsSystem Spec
.


20 Dec 2012   #24

Windows 7 Professional 64bit
 
 

Hey, there.
I have the same Asus motherboard and am having the same problem. I also only have one tab on my manager window unless I disable front audio port detection. Even so, I do not have the option of switching between HD Audio and AC97, as pictured in post #10 of this thread. I have tried all manner of drivers and unplugging the front panel ports from the mobo and using only the rear ports. None of it has gotten me any sound. I have a usb bluetooth dongle that use to run sound through bluetooth speakers, and that works, but I can't get audio through a headset. Been beating my head against this issue for some time, so I hope we get it figured out here. I'm a gamer, so not being able to run a headset with a mic is major hindrance. I'm considering trying out a usb adapter that I could use to plug my headset into a usb port, but that's a workaround, not a solution, and an unnecessary expense if it doesn't work.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 New mobo, new install, no sound




Thread Tools



Similar help and support threads for2: New mobo, new install, no sound
Thread Forum
Mobo, Graphics, Sound & Cpu. Hardware & Devices
Sound cracking under windows 7 with a new MOBO Sound & Audio
Solved Weird sound issue in DP35DP mobo Sound & Audio
old asus mobo can't detect sound with windows seven Sound & Audio
when I install a new mobo Installation & Setup
ASUS Mobo - No sound Sound & Audio
ASUS M2n e SLI mobo No sound but see line moving Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:06 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33