Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Big problem with sound

29 Sep 2012   #1
krtislav

 
 
Big problem with sound

Hello there, i got a problem that is weird like Jessica Parker when doing duck face.
I have a Toshiba Satellite C855-17X, and since last windows reinstallation i have a problem. Most of the time when I turn on laptop, I can hear windows startup sound, but when it loads completely, and when I try to open music player, or go to Youtube, there is no sound. There is no windows sound effects to.
But there is a weird solution for all that: when I go to Playback Devices, and right click on speakers, than TEST, it starts working. Everything gets okay, music player works, youtube works, but sometimes it stops again after couple of minutes.
What I tried:
1. I tried SFC /SCANNOW
2. I tried to reset BIOS to default
3. I tried to reinstall audio drivers: Driver Details - Toshiba
4. I tried to turn off all startup programs, and all non-windows services
5. I tried to cry all day long.
Additional information:
When i try to play something on foobar player, i get this error message:
Unrecoverable playback error: Unknown error code (0x8889000F)
(That is before i click TEST on Speaker sound device)


My System SpecsSystem Spec
.
29 Sep 2012   #2
Skylais

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Restart the computer. See if sound works, it may not support sleep/hibernate.
Also run this just to check for any problematic Drivers : Driver verifier: Driver Verifier - Enable and Disable
If a BSOD occurs, then upload the dump files. You can use this : Sf diagnostic tool
:SF Diagnostic Tool - Using for Troubleshooting
My System SpecsSystem Spec
30 Sep 2012   #3
krtislav

 
 

I tried that, but there was no BSOD or dump files
But for (maybe) more information, i made a computer report
(sorry if I putted unnecessary stuff there)


Attached Files
File Type: zip Report.zip (20.1 KB, 2 views)
My System SpecsSystem Spec
.

30 Sep 2012   #4
Skylais

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

I have a question(s) so you got the driver from a Toshiba site?
if so, the correct driver should probably be found by searching your MOBOs site,
But again i can see you have an intel audio card, and a realtek one. The intel one is unknown.
You can run this : Intel® Driver Update Utility to scan for intel updates,
*will need java to run*
And for realtek here : Realtek
My System SpecsSystem Spec
30 Sep 2012   #5
krtislav

 
 

That was a MOBO's drivers on toshiba site.
Intel doesn't have any relation to this problem, that's HDMI audio driver
Firstly I thought that your idea about installing the original realtek drivers was bad, and i was right (they weren't working) (also, when i tried to install original intel graphic driver, i got a black screen, and figured out that only toshiba's software works).
But as I had nothing to loose, i tried it, but after uninstallation of current drivers, and restarting windows, i got a pop up ballon, that said: installing drivers. And it downloaded drivers from microsoft update, and it seems to work now.
Thank you for your help, but i will say for two days if it is working fine.
My System SpecsSystem Spec
30 Sep 2012   #6
Skylais

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by krtislav View Post
That was a MOBO's drivers on toshiba site.
Intel doesn't have any relation to this problem, that's HDMI audio driver
Firstly I thought that your idea about installing the original realtek drivers was wrong, and i was right (they werent working).
But as I had nothing to loose, i tried it, but after uninstallation of current drivers, and restarting windows, i got a pop up ballon, that said: installing drivers. And it downloaded drivers from microsoft update, and it seems to work now.
Thank you for your help, but i will say for two days if it is working fine.
Sounds good thanks for willing cooperation. =We will wait and see
My System SpecsSystem Spec
01 Oct 2012   #7
krtislav

 
 

It's working excellently , i restarted laptop 10 times, and it still worked .
Thank you very much for your help
Case is closed.
Conclusion: try out windows drivers first
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Big problem with sound




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Custom Sound Scheme: Close Window Sound Plays Instead of Chosen Sound
Cheers all, Problem is as stated in the thread; I downloaded, untar'd and set the theme up today. I know it's specifically the "Close Window" sound since it's unique from the others. I'm referring to the following actions in particular (there may be more things I could do to proc it, but I...
Sound & Audio
Sound problem perrsists even after new sound card
As some of you might remember, a few weeks ago I had a problem with sound after I built a new PC and kept my old Win 7 installation using sysprep: http://www.sevenforums.com/sound-audio/280175-onboard-sound-issue-new-pc-build-2.html#post2308990. The problem was that the volume levels were off, and...
Sound & Audio
Sound problem
Hi all, I had this problem with my laptop sound randomly disappears and it comes back after a while like 15 min or so.I have Realtek HD Audio Driver installed.Is it problem with my driver? Can anyone help me with this? i am despreate !!!
Sound & Audio
Sound problem - need to 'scan for hardware changes' to get sound
Hi everybody I have a fairly strange problem with my Laptop. It came originally with Vista and a while ago I updated to Windows 7 32bit Home Premium. Since then I don't have any sound after booting the Laptop. By chance I found out that when I go into the device manager, right click on the sound...
Hardware & Devices
Windows Media Player Problem - Sound/skipping problem.
Oh look, another windows media player problem, lol. Well, it's something really weird, at first i thought it was just my computer being all slow or the file was messed up, No matter what movie or format i play it makes this weird screeching noise. It also lags pretty bad. I tried the scans, i did...
Music, Pictures & Video
sound problem
Hello, I have a sound problem on my HP Pavillon desktop (windows 7). Everytime, after some hours of use, I hear sound clicks&pops. I restart, and the problem is back after some hours. When sound clicks&pops occurs, I see abnormal CPU usage in task manager. Like going back and forth...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:40.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App