Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Sound issue

16 Oct 2012   #1
Dbyras

windows 7 64
 
 
Sound issue

Hello,
Everything worked fine yesterday no programs or changes to pc.
This morning no sound. Under control panel individual device has fluctuating sound indicator. Under volume mixer sound indicator is blank.
Dennis Byras's Photos | Facebook


My System SpecsSystem Spec
.

16 Oct 2012   #2
fireberd

Windows 7/8.1/10 64 bit
 
 

As it worked "yesterday", first thing to try is System Restore and restore the PC back to a date when it did work correctly.

System Restore can be accessed from start/programs/accessories/system tools. System Restore will not delete any user data or e-mails. If it doesn't fix it, System Restore has an "undo the system restore" function.
My System SpecsSystem Spec
16 Oct 2012   #3
Dbyras

windows 7 64
 
 

-fullscreen-capture-10162012-50610-pm.jpg

Tried System restore. Tried deleting all drivers and re installing with fresh downloads from Sound blaster and realtec. Tried every help wizard available.

Still no sound.


My System SpecsSystem Spec
.


16 Oct 2012   #4
fireberd

Windows 7/8.1/10 64 bit
 
 

If you are using a separate SoundBlaster sound card, do not have the RealTek integrated audio also enabled as it will conflict and can cause no audio. Disable the RealTek integrated audio in the PC's BIOS and then see if the sound returns or symptoms change.
My System SpecsSystem Spec
19 Oct 2012   #5
Debbie B

Windows 7 Enterprise x64
 
 

Hi,

You can try running the Microsoft Fix It from the URL mentioned: http://windows.microsoft.com/en-US/windows-vista/Tips-for-fixing-common-sound-problems

If the issue still persists, you can even refer to the Troubleshooting mentioned on this URL.
My System SpecsSystem Spec
19 Oct 2012   #6
fireberd

Windows 7/8.1/10 64 bit
 
 

I can't say much for the Microsot Fix it. I have yet to see or hear from anyone that has got a problem fixed by it.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Sound issue




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Reoccurring low sound issue affecting two sound cards
I had this issue before, all of a sudden the sound coming from my computer gets really quiet even though everything is maxed out. Before, it seemed to have been triggered when I moved my computer from one room to another. I wasn't able to move it back right away but when I did it was still...
Sound & Audio
RealTek OnBoard Sound Issue - No Sound
Hello everyone, My audio has seem to quit on me. I updated to the newest drivers for my mobo (biostar A870U3) from their download page and now I get no sound whatsoever from my speakers. I have tried uninstalling all of the sound devices from the device manager and letting windows reinstall...
Sound & Audio
Sound Blaster X-Fi Titanium Sound card issue
I have put the sound card into my computer and made sure that I've hooked up everything correctly, but I have ran into a problem with it. When I ran the download "Product Identification Module Update" from the Creative website, it's telling me that I don't have the right OS, and tells me to update...
Sound & Audio
Sound issue (Conexant sound driver)
Ok, first of all, i'm not sure how to properly explain this, because it's confusing, but i'll try my best and if any more information is needed please let me know! So, I bought this packard bell laptop preinstalled with windows 7 from pc world in September. And for as long as I can remember,...
Sound & Audio
Big sound issue!
Hi every1 on 7 forum! I'm new here and my English is not so good so please don't get angry by it. I'm a hugh fan of my 7 OS and I wouldn't change it for anything (first thing to know). On my job I work on CentOS remote server with no GUI and it is hard to learn it so I decided to shrink my C...
Sound & Audio
No Sound Issue
Hi Fellas, I've just recently installed Windows 7 Ultimate - all went smooth besides the fact I cannot get any sound to work, from my Logitech X530's or my Plantronics Gaming Headset. I am using onboard sound and have updated the mobo driver in accordance with the Win 7 32 bit Realtek...
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:54.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App