Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No sounds playing on my T.V. when connected to my laptop.

04 Mar 2013   #11
seth168

windows 7 home premium 64bit
 
 

i think so? ive checked my drivers, they say they are updated.
im not much of a computer guy, but i assume bios is operating system? if so yes, it should be updated.

and im not sure if a chip is the same as a driver. but if its not then idk if my chips are updated


My System SpecsSystem Spec
.
04 Mar 2013   #12
carwiz

Windows 7 Pro-x64
 
 

Well, no the BIOS is hardware level as is the chip set. These won't be updated by Windows Update. Follow the link above and verify that the updates to at least your BIOS and chip set are applied. It's hard to tell on the chip set as this may be INF file updates only. It won't hurt to run them again.
My System SpecsSystem Spec
04 Mar 2013   #13
VistaKing

Windows 7 Ultimate 32-Bit & Windows 7 Ultimate 64-Bit
 
 

Hi Seth,
Can you open an elevated command prompt by clicking on type in CMD in the search box and right click on CMD under Programs (1) and choose Run as Adminstrator . Enter this command

Code:
systeminfo | find "BIOS Version:"
Tip   Tip
You could highlight the command choose Copy . Then right click inside the Command Prompt and choose Paste . Press ENTER

Note   Note
The | pipe symbol can be found using SHIFT+\ (just above the Enter key).


Let us know the BIOS version
My System SpecsSystem Spec
.

04 Mar 2013   #14
seth168

windows 7 home premium 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by VistaKing View Post
Hi Seth,
Can you open an elevated command prompt by clicking on type in CMD in the search box and right click on CMD under Programs (1) and choose Run as Adminstrator . Enter this command

Code:
systeminfo | find "BIOS Version:"
Tip   Tip
You could highlight the command choose Copy . Then right click inside the Command Prompt and choose Paste . Press ENTER

Note   Note
The | pipe symbol can be found using SHIFT+\ (just above the Enter key).


Let us know the BIOS version
ok this is what popped up after i did that.

BIOS Version: American Megatrend inc. K52Jr.207, 05/02/2010
My System SpecsSystem Spec
04 Mar 2013   #15
VistaKing

Windows 7 Ultimate 32-Bit & Windows 7 Ultimate 64-Bit
 
 

There is a more updated BIOS version

Note   Note
Version BIOS 214 Date: 2011.02.24 update


download

Updated Download link : http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/...K52JrAS214.zip


UPDATE BIOS Within Windows

WINFLASH UTILITY

download
Updated link
My System SpecsSystem Spec
04 Mar 2013   #16
seth168

windows 7 home premium 64bit
 
 

thanks, but the link you provided didnt work. i went to the asus site, but im not sure which link i should click for downloading the update. the : global (DLM) or just global

the DLM asks me to dl some installer thing and then download the update, while the normal global one just gives me a zip file and asks if i want to open, save, or save as.
My System SpecsSystem Spec
04 Mar 2013   #17
VistaKing

Windows 7 Ultimate 32-Bit & Windows 7 Ultimate 64-Bit
 
 

Seth I updated the download link give it a shot now
My System SpecsSystem Spec
04 Mar 2013   #18
seth168

windows 7 home premium 64bit
 
 

it says i do not have permission to view the link
My System SpecsSystem Spec
04 Mar 2013   #19
VistaKing

Windows 7 Ultimate 32-Bit & Windows 7 Ultimate 64-Bit
 
 

Try it now . It didn't give me that message

Note   Note
You would need to download both the WINFLASH utility and the BIOS file to upgrade your BIOS version from 207 to 214.
My System SpecsSystem Spec
04 Mar 2013   #20
seth168

windows 7 home premium 64bit
 
 

ok the first link worked. sorry i was talking about the second one. this pops up:

Referral Denied

You don't have permission to access "http://dlm3cdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/Apps/WinFlash/Winflash_WIN7_32_64_z2301.zip" on this server.
Reference #24.edcade18.1362445880.5713ae2
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No sounds playing on my T.V. when connected to my laptop.




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
my system sounds for usb connected but didn`t show it in explorer.
so whenever i connect my usb pendrive to system it sounds as it is connected. it says unable to install drivers and does not show it in explorer. Previously also i had the same problem, but restoring the system helped me. but now i cant find the restore point i previously restored with. i...
Hardware & Devices
Sounds only playing through 1 headphone speaker.
I was using my computer with headphones, then sound only started playing through 1 speaker. They work fine on everything else. I tried to restart my computer, but that didn't do anything. Is there any way to fix this?
Sound & Audio
Headset Mic & Sounds Playing At The Same Time
As the Title says. My Speakers and Internal Speakers along with the Microphones are screwing up. This problem only started today, I haven't got a clue why and I haven't changed any settings whatsoever, Everything was working fine until one moment they weren't. I've gone into Sound to...
Sound & Audio
Problem about playing sounds in my headphones only
The situation is, I want to put a CD in my computer and play Halo Wars' soundtrack while playing some StarCraft 2. Of course, not to bother anyone, I plug my headphones. The problem occurs once I enter the game. Everything goes well until that moment, everything is playing in my headphones and...
Sound & Audio
TV Connected to PC sounds...
hello everyone, can anyone tell me how to use different sounds when a tv is connected to a pc with HDMI for example when im watching a movie on that screen, it has only the movie sound? thanks.
Sound & Audio
No sounds when playing Flv Videos
Hi everyone, I have a Problem!!!! When I try to play FlV (Flash) Videos on My PC, there is no sound, only the video. Ive Noticed that it happened when i've installed Windows 7 Codecs 1.3.4. can someone help me? please :D I really Need Help Sound Card : Realtek AC 97
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:02.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App