Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: High Definition Audio Device(Code error 10)

17 Jun 2013   #1
Juub

Windows 7 x64 Ultimate
 
 
High Definition Audio Device(Code error 10)

Howdy folks, I recon most of you probably seen this problem before. I browsed around the forums and the internet a bit to see if somebody was successful in solving it. No luck so far.

All people who had this problem I seen online had Realtek Audio Drivers, I have VIA HD Audio Deck. When I go in control panel>device manager I see a faulty Audio Device with Code 10, the device is manufactured by Microsoft, not VIA. I tried uninstalling it but it reinstalls right away and still shows up as faulty with code error 10. I also tried uninstalling all VIA HD Audi drivers but that didn't help either.

Motherboard: Gigabyte Z77MX-D3H
OS: Windows 7 Ultimate 64-bit
GPU :EVGA GeForce GTX 670 2GB
CPU: Intel core i5 3550 3.3GHZ
Sound cards: (1) NVIDIA High Definition Audio (2) High Definition Audio Device (3) High Definition Audio Device

I don't get the last two. Only one of them seems to be working and it's also manufactured by Microsoft.

All drivers are up to date.

Thanks in advance for your help.


My System SpecsSystem Spec
.

18 Jun 2013   #2
VistaKing

Windows 7 Ultimate 32-Bit & Windows 7 Ultimate 64-Bit
 
 

Juub

Try this driver

Name Download
VIA Audio Driverdownload
My System SpecsSystem Spec
18 Jun 2013   #3
Juub

Windows 7 x64 Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by VistaKing View Post
Juub

Try this driver

Name Download
VIA Audio Driverdownload
Isn't that the latest one? Because I did state I updated to the latest driver in the OP.
My System SpecsSystem Spec
.


Reply

 High Definition Audio Device(Code error 10)




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
high definition audio device not plugged in
hi guys my audio seams to be having problems randomly my speakers are saying they not working, im getting sound through my screen but i cant get my surround sound to work. i have tried a few things but really have no idea what im doing any help would be great thanks ive added some photo to help
Sound & Audio
realtek high definition audio and high definition audio device problem
Hi everyone, I would be very grateful for some help please! My laptop recently installed a BIOS update - I don't know what this was but since it happened I have been having sound problems with my laptop. After the update I had no sound. I read around and found how to get the sound back on - I...
Sound & Audio
Win 7 high definition audio device problem
Hi everyone i have big problem..... so i have an high definition audio bus and i want to uninstall it but i cant when i uninstalled then rebooted my computer windows automaticly installs them again so i cant install other sound drivers bicause that "high definition audio bus" keeps installing it. ...
Sound & Audio
Low bit rate only available for a high definition audio device.
I have a PNY 570 gtx videocard hooked up with a HDMI to monitor. No matter if I connect it to a audio receiver or to the monitor I only get a maximum of 2 channels and Bit Depths 16-bit. Sample rates are only shown as 44.1kHz and 48.0kHz and the HDMI jack only shows L and R. It wont let me...
Sound & Audio
high definition audio device not working
hi everyone, i cant use skype cause my contacts does not hear me.ive got high definition audio device,high definition audio device 2, line in and cd audio.i selected high definition audio device by default and its not working.i even tried the others to no avail.ive also deactivated bass booster...
Sound & Audio
No sound (High definition audio device)
Sound works on Win XP (multibooted) but not on Win 7 RC1. I do not know which sound card my computer is using. I have a Samsung Sens Q35 laptop. When I click on the sound icon on the tray on the bottom right, the only device that is listed is Digital Audio (S/PDIF) When I go to the device...
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:44.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App