Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Anyone knows why rear speakers works fine on firefox?

08 Jul 2013   #1
incxbxs

windows 7 pro 64bit
 
 
Anyone knows why rear speakers works fine on firefox?

You probably know famous rear speaker problem. So i skip the info and come directly to question:

Rear speakers works just fine on firefox and speaker test.
Rear speakers dont work on anything else.

What can possibly cause this? How do i fix this once and for all.

Speakers: 4+1 Creative
OS: Windows 7 pro.
Realtek Hd Audio ALC898 Codec. 6.0.1.6559



Edit 1: I also found quite interesting thing that, when i change speakers 5.1 to 7.1, youtube video on chrome stops immidiately(even if full) and try to load from begining. But this is not happening on firefox.

Also when you right click to video and go to statistics, on the chrome it says avc1.4d4015 codec is using but on the firefox it says 1 audio factor.


My System SpecsSystem Spec
08 Jul 2013   #2
fireberd

Windows 7, 64 bit Home SP1, Win 8.1.1 Pro 64 bit
 
 

1. Check the Device Manager. You should ONLY have RealTek audio and Intel HDMI audio listed. If you have HD Audio Codec, uninstall that, then restart the PC and see if the sound works.

If not, uninstall the RealTek in the Device Manager, DO NOT uninstall the drivers. Restart the PC and when Windows starts it will detect and reinstall the sound. This fixes many problems.
My System SpecsSystem Spec
08 Jul 2013   #3
incxbxs

windows 7 pro 64bit
 
 

There are three:

1. AMD high Def.A.D (it is from graphics card)
2. High Def.A.D (Microsoft Driver) (it comes back when ever i uninstall it so i disabled it)
3. Realtek high def Audio (which is default)

I one for sure everything use option 3. Option 2 already disabled by me.
My System SpecsSystem Spec
09 Jul 2013   #4
fireberd

Windows 7, 64 bit Home SP1, Win 8.1.1 Pro 64 bit
 
 

With the Microsoft High Definition Audio Device coming back, that is probably the problem, there is some type of sound device that its detecting.
My System SpecsSystem Spec
10 Jul 2013   #5
incxbxs

windows 7 pro 64bit
 
 

Maybe, but when i check from computer panel > sound > devices, no program uses this device.
My System SpecsSystem Spec
11 Jul 2013   #6
fireberd

Windows 7, 64 bit Home SP1, Win 8.1.1 Pro 64 bit
 
 

4.1 speakers are not used anymore. If there is no configuration setting for 4.1 you will have to use some other, such as 2.1 or 5.1.

Make sure your are using the correct sound driver. Use the one supplied by the motherboard vendor, first.
My System SpecsSystem Spec
16 Oct 2013   #7
incxbxs

windows 7 pro 64bit
 
 

Yes but when listening on firefox browser, it works just awesome. Right speakers works just fine + sound quality improved....
Anyway it seems this problem will stay as unresolved forever.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Anyone knows why rear speakers works fine on firefox?




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
5.1 Two Rear Speakers Not Working
Please help me with my problem. My PC configuration looks like this. Mobo : Intel DX58SO CPU : Intel i7 950 OS : Windows Vista Ultimate (32 Bit) Sound : Realtek High Definition Audio I have a 5.1 Creative LX520 Speaker, I have set the sound output to 5.1 in control panel, but when I...
Sound & Audio
No sound in headsets, but speakers works fine.
So yesterday I was just installing PowerPoint, and watching some youtube videos meanwhile. Then suddenly I didn't hear any sound from the headset. I plugged it in and out and so on, nothing. I tried with another headset, nothing. I tried with headphones, nothing. I uinstalled PowerPoint to see if...
Sound & Audio
My computer speakers do not work but headset works fine.
I get the following error. "The peripheral does not appear to be plugged in" I've updated the driver and it says the realtek device is working fine. Sound worked just fine on this computer but then stopped. I do not have external speakers. How can I plug in the speakers or fix the problem? :(
Sound & Audio
No Sound in 2 Rear speakers
Hi, I am using Windows 7 Ultimate x32, Realtek HD Audio and now just connected my old (2003) DELL Altec Lansing ADA995 System. It has a subwofer, 2 Frontspeakers, 1 Center Speaker and 2 Rear Speakers, however I get NO Sound in these 2 Rear Speakers, can Somebody please help?
Sound & Audio
5.1 Two Rear Speakers Not Working
Please help me with my problem. My PC configuration looks like this. Mobo : Intel DX58SO CPU : Intel i7 950 I have a 5.1 Creative LX520 Speaker, I have set the sound output to 5.1 in control panel, but when I test the speakers the two rear speakers does not work. But if I change the setting to...
Sound & Audio
Rear speakers not working
Hello, I'm installed the Windows 7 and Realtek sound driver. Front PC speakers works good, but rear speakers not working. If I use Test device the speakers plays test music, all speakers works good. But if I play mp3 in winamp or windows media player works only front 2 speakers. Please help me. ...
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:44.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App