Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No audio device output installed, no sound, video game controller...

08 Aug 2013   #11
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

I'm out of here. I gave you the info, the other person has jumped in and asked for the model number, that you gave. I linked you to the correct sound driver.

Deal with the other person.


My System SpecsSystem Spec
.
08 Aug 2013   #12
jehuty2013

windows 7 ultimate 64 bit sp1
 
 

@ fireberd - Hey! dont get mad...he just wants to help me as well...Anyways...i tried installing the chipset from the website (chose version 9.1.1.1020). As the download finishes and i Click the ok button to begin the installation. A "Question" pop up appears that says "This computer currently contains software version 9.4.0.1017 which is a newer version. Are you sure you want to overwrite the current software with an older version (9.1.1.1020)? Is it a Yes or a No?

As for the sound driver...as i said...i dont know what to choose there....
My System SpecsSystem Spec
08 Aug 2013   #13
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

Two many fingers in the pie only results in confusion. Deal with the Dell guy.
My System SpecsSystem Spec
.

08 Aug 2013   #14
jehuty2013

windows 7 ultimate 64 bit sp1
 
 

Update!!!

SAndeep - Hey! i tried installing the card reader you said that makes the yellow (!) on Base system devices after installing and restarting my laptop...i checked my device manager and i dont have the 3 (!) anymore! Yehey!!

BUT....i still dont have sound which is my MAJOR main problem....
My System SpecsSystem Spec
08 Aug 2013   #15
jehuty2013

windows 7 ultimate 64 bit sp1
 
 

@fireberd - I feel so sad about what you said What i believe in is 2 or more heads are better than one!
My System SpecsSystem Spec
08 Aug 2013   #16
SandeepP

Winndows 7 32 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by fireberd View Post
I'm out of here. I gave you the info, the other person has jumped in and asked for the model number, that you gave. I linked you to the correct sound driver.

Deal with the other person.
Hi fireberd,

You provided the correct links and drivers for updating Chipset and Audio. However, PCI and VEN info suggested by jehuty2013 suggested all drivers for the RICOH card reader are missing and that was the reason I suggested these drivers.

I only wanted to help and did not want to contradict you. If you felt offended then please accept my apologies for the same.
My System SpecsSystem Spec
08 Aug 2013   #17
jehuty2013

windows 7 ultimate 64 bit sp1
 
 

Tried doing the "add legacy hardware again to install my Realtek but to no avail....it still doesnt install and still says "the extended attributes are inconsistent"

Arrrgghh...i hate this
My System SpecsSystem Spec
08 Aug 2013   #18
SandeepP

Winndows 7 32 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by jehuty2013 View Post
Update!!!

SAndeep - Hey! i tried installing the card reader you said that makes the yellow (!) on Base system devices after installing and restarting my laptop...i checked my device manager and i dont have the 3 (!) anymore! Yehey!!

BUT....i still dont have sound which is my MAJOR main problem....
Hi jehuty2013,

Its great to hear that drivers are installed successfully and now there are no yellow marks in device manager.

Kindly install these two drivers on the system and one of them should resolve the issue with the audio as well:

Realtek Audio Driver for Windows 7 (32/64)
Posted Date: 2009-09-04 | Version: 6.0.1.5854 | Size: 36.27M

Conexant Audio Driver for Windows 7 (32/64)
Posted Date: 2009-06-25 | Version: 4.8.0.0 | Size: 3.16M

Keep us posted with the results so we can advise you further.
My System SpecsSystem Spec
08 Aug 2013   #19
jehuty2013

windows 7 ultimate 64 bit sp1
 
 

Update

Conexant failed to install..i dont know why...it just says FAILURE...

Downloading the Realtek now...wish me luck
My System SpecsSystem Spec
08 Aug 2013   #20
jehuty2013

windows 7 ultimate 64 bit sp1
 
 

Update

Downloaded Realtek. Upon installing. A blue screen appeared welcoming me to the installation process. As i click the "Next" button, a Pop up appears and says "No driver was supported in this driver package" Clicking "Ok" button closes the window and nothing happens.

Waaaa! am getting frustrated huhuhu :'(
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No audio device output installed, no sound, video game controller...




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
No Audio Output Device Installed/No sound card found
Hello all, I hope you could help me with my problem. Recently, I got problem with my PC, just all of a sudden, it stopped booting and later on the HDD got wiped and I have no saved data. So I reinstalled using USB, before I was running Windows XP, but I prefer to install Windows 7. The thing...
Sound & Audio
No sound, video game controller in device manager. No audio full stop.
I was rudely interrupted during a truly hilarious episode of Curb Your Enthusiasm to the cruel sound... of silence. I know this is an old problem, I've searched high and low for a fix for hours, but none seem to pertain to my specific set of circumstances. Any help would be great. Situation...
Sound & Audio
Missing Sound Video & Game Controller in Device Manager, no sound
Hi Its bit complicated.:D I have 5 year old Compaq Pressario V3611AU notebook with AMD Atholon X2 TK-55 processor. Was using Windows XP and everything working fine. Recently I upgraded RAM to 2GB & processor was changed to AMD Turion(tm) X2 TL-60 2.00Ghz. I installed windows 7 and everything...
Sound & Audio
No output device/ no sound video game controller
Please help!!!! I have that horrible problem of" No audio output device installed" and the red x over my sound icon, which means no sound. BUT I also have another problem. Many say to fix this problem with windows 7 by going to device manager and fixing it under the catagory of sound video and...
Sound & Audio
'no output audio device is installed' but sound plays
As above. It says this in the icon in the tray, yet i can play songs fine. The only thing is, it also has my speakers to record, and i can't change it to front mic. any ideas? it was working perfectly fine yesterday... sound is onboard and uses Via hd audiodeck. thanks
Sound & Audio
No Audio Output device is installed! no sound! :(
Hello everyone, i have seen this posted before but my problem is a little different. I can not even find what my sound card is or where it is. I have looked and looked and there is nothing on my computer to show it has a sound card. It did indeed work before i upgraded to 7 so it has to be there....
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:00.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App