Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Onboard Audio not working


19 Oct 2009   #1

Windows 7 Professional
 
 
Onboard Audio not working

I'm using an ASUS M3A76-CM, which has onboard VIA HD audio. I was running Windows XP and it worked just fine, Windows detected the drivers, and my headphones plugged into the back worked great for audio/mic.

After upgrading, even with the most recent drivers (v.7.3 and 7.4) nothing works. It's detected the device, but I don't get anything at all. I've switched headphones just in case, and no dice.

Any help would be greatly appreciated. My husband gets annoyed when I poach his machine for sound. ;-)

Thanks!
--Chantay

My System SpecsSystem Spec
.

19 Oct 2009   #2

W7 RTM Ultimate x64
 
 

Have you checked you BIOS that the rear Sound Ports Are activated?
My System SpecsSystem Spec
20 Oct 2009   #3

Windows 7 Professional
 
 
BIOS Setting

Just checked for onboard devices -- everything is enabled.
My System SpecsSystem Spec
.


20 Oct 2009   #4

Windows 7 Ultimate RTM
 
 

Is this a laptop or Desktop? And is your computers sound card happen to be sigmatel?
My System SpecsSystem Spec
20 Oct 2009   #5

Windows 7 Professional
 
 
Neg on the Sigmatel

Desktop, and it's the VIA onboard audio that came with my ASUS motherboard. For a long time I ran a soundblaster card, but I finally got so annoyed with the piece of junk that I threw it out months ago. I was still on XP at the time. Would it just be easier for me to bite the bullet and get another sound card? I'm running out of PCI-E slots.
My System SpecsSystem Spec
20 Oct 2009   #6

W7 RTM Ultimate x64
 
 

I wouldn't give up just yet, from your description, it sounds like software, but i could be wrong. Haven't got anything in mind atm.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Onboard Audio not working




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:04 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33