Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: mother boad DZ75ML-45k: Streo is working and 5.1 one is not working


16 Aug 2013   #1

Windows7
 
 
mother boad DZ75ML-45k: Streo is working and 5.1 one is not working

Hi Friends,

I bought Zebronics cabinet and the mother boad is DZ75ML-45k. I've installed the motherboard CD.
In Sound, Streo is working and 5.1 one is not working. In 5.1, front L ,R is working. rear L&R, Center and subwoofer is not working. Kindly find below the screen shot.

mother boad DZ75ML-45k: Streo is working and 5.1 one is not working-real-tek.jpg

Thanks with Regards,
Vallamuthu M




My System SpecsSystem Spec
.

16 Aug 2013   #2

Windows 7, 64 bit Home SP1, Win 8.1.1 Pro 64 bit
 
 

Your system does not show all the needed jacks. See my RealTek setup below.

If you used the RealTek driver, go to the Intel site and download and install the latest version for your motherboard.

If that does not give you all the ports, try the generic RealTek driver from RealTek HERE

If it still does not work, there may be a hardware problem with the new motherboard.

My RealTek HD Audio Manager


Attached Thumbnails
mother boad DZ75ML-45k: Streo is working and 5.1 one is not working-capture.jpg  
My System SpecsSystem Spec
16 Aug 2013   #3

Windows 7, 64 bit Home SP1, Win 8.1.1 Pro 64 bit
 
 

Update, I see the problem. This board only has three audio jacks. Line In, Line Out and Mic. However, the Intel specs seem to suggest you use the rear jacks and the front jacks somehow to get 5.1 analog.

How that happens, I don't know. Contact Intel for configuration instructions.
My System SpecsSystem Spec
.


16 Aug 2013   #4

Windows7
 
 

Hi Fireberd,

Thanks for your reply. I spoke to intel customer care and got the updated BIOS exe file and installed. Now it's working fine.

Thanks with Regards,
Vallamuthu M
My System SpecsSystem Spec
Reply

 mother boad DZ75ML-45k: Streo is working and 5.1 one is not working




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:25 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33