Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Front Panel on both builds not working

18 Aug 2013   #1
yeyo03

Windows 7 Professional 64bit
 
 
Front Panel on both builds not working

The Bios has already set up HD on Audio
I put in the Front Panel on the right slot
Also the Cd with the drivers are installed

Help please? Thanks!


Only the Front Panel Audio Is not working
Motherboard is Z87-A
Antec Case http://www.memoryexpress.com/Products/MX37559
NZXT Phantom 410 http://www.memoryexpress.com/Products/MX39159


My System SpecsSystem Spec
.
19 Aug 2013   #2
fireberd

Windows 7/10 64 bit
 
 

Most cases come with audio connectors for HD Audio and AC97. The HD Audio connector should be used, but since you are having problems, use the AC97 and see if makes any difference.

As you have two cases doing the same thing, is this with the same motherboard or different motherboards?
My System SpecsSystem Spec
19 Aug 2013   #3
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Yeyo as firebird says are they two different boards? In any case check the manual for both and make sure you are using the right headers for the audio. They are usually situated along the edge away from the CPU side of the board.


Attached Images
 
My System SpecsSystem Spec
.

19 Aug 2013   #4
yeyo03

Windows 7 Professional 64bit
 
 

Same Motherboards
My System SpecsSystem Spec
19 Aug 2013   #5
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Try downloading the drivers again Yeyo P8Z77-V LK - Motherboards - ASUS I find it better to update them from the manufacturers rather than the Windows service.
My System SpecsSystem Spec
19 Aug 2013   #6
yeyo03

Windows 7 Professional 64bit
 
 

I tried it, my front pane ports are still not working it was working b4 on another motherboard but got fried
My System SpecsSystem Spec
20 Aug 2013   #7
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by yeyo03 View Post
I tried it, my front pane ports are still not working it was working b4 on another motherboard but got fried
Yes mate I know this is tedious but just check again the cables are in the right header now I don't know but just maybe the contacts on the front panel plugs have got damaged from the previous motherboard frying.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Front Panel on both builds not working




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Front Usb Panel Not Working.
Sir, Motherboard - Asus P5g41t-MLX Last week i changed my cpu cabinet. Done the installation. But, after installation, i have some problem with the cabinet's front usb ports & audio ports. The motherboard have 4 usb ports & 3 audio ports (rose,green.blue) at the back side. All these are working...
Hardware & Devices
Front Panel audio not working correctly
When I plug-in my headphones into the front panel jack, the audio will only emit from the left speaker. I haven't tried re-seating my sound card, don't know if it's necessary. Is there anything other than analog output (Xonar DX Audio Center) that I have to change in order for it to work correctly?...
Sound & Audio
front panel headphones not working
I have a Gigabyte GA-P55M-UD2 mobo and realtek HD Audio installed on my computer which is a Win 7 64-bit Home premium prior to all this i had a major computer update i think it was close to 70MB or so, downloaded and installed it restarted computer, everything was working fine 2 days ago...
Sound & Audio
Audio Drivers, VIA Front Panel not working
Hey all, My new Fatality Headset just arrived and i plugged it into the front ports on my PC. Now i know that the ports are controlled By VIA, however in the Sound/Recording Tab it states that nothing is plugged in... I am not sure if this is due to Drivers or me incorrectly plugging...
Drivers
mic not working on front panel
Hi I bought my wife a new pc as the old one was a single processor and very slow. It has 2 issues. The new one seemed straight forward, quad core much faster but two issues are annoying enough to make my wife not want it. 1. The front panel seems to be wired differently to the old pc - my...
Sound & Audio
Mic not working in front or rear panel.
Hey, my headset was working fine in Windows XP but ever since I upgraded to Windows 7 it hasn't worked, I've tried pretty much every setting in the Realtek command center, updating drivers and so on but nothing seems to work, all I can record is static noise :mad: Any chance someone can help me...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:29.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App