Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Youtube videos start out with volume at zero


07 Oct 2013   #1

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 64 Bit Home Premium SP1
 
 
Youtube videos start out with volume at zero

Has anyone else experienced this?

All youtube videos on my machine start out with the sound icon X'd out because the volume slider is set to zero. This occurs here on SevenForums and on the youtube website.

This is a fairly new occurrence. This behavior does not seem to be related to an update of Firefox (v24.0) - meaning I didn't do an update and then it started happening.

Moving the slider to a regular volume works, and that new volume sticks for all the videos I look at/listen to during that session. But on any new session the volume has defaulted to zero again.

The problem is confined to youtube videos only. Windows sound controls are unaffected.

Any ideas of what is going on?


My System SpecsSystem Spec
.

07 Oct 2013   #2

x64 (6.3.9600) Win8.1 Pro & soon dual boot x64 (6.1.7601) Win7_SP1 HomePrem
 
 

It's not just you: Google Groups
My System SpecsSystem Spec
07 Oct 2013   #3

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 64 Bit Home Premium SP1
 
 

Thanks Slartybart. That 'splains it.
So I guess I can start putting all these wires back in the case now
My System SpecsSystem Spec
.


07 Oct 2013   #4

x64 (6.3.9600) Win8.1 Pro & soon dual boot x64 (6.1.7601) Win7_SP1 HomePrem
 
 

Nah, you can leave them out - they didn't seem to be doing anything anyway
My System SpecsSystem Spec
07 Oct 2013   #5

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Pro 64 SP1
 
 

Just throwing this in to point to a problem being shared by others as well,

YouTube Audio Suddenly Missing
My System SpecsSystem Spec
07 Oct 2013   #6

x64 (6.3.9600) Win8.1 Pro & soon dual boot x64 (6.1.7601) Win7_SP1 HomePrem
 
 

If the issue persists you might try clearing the flash cache:

Name:  flash.PNG
Views: 52
Size:  13.7 KB
Quote   Quote: Originally Posted by derekimo View Post
Just throwing this in to point to a problem being shared by others as well,

YouTube Audio Suddenly Missing
Quote   Quote: Originally Posted by poolmon View Post
I just found this message on YouTube's website under "Known Issues"

"We're currently working to resolve an issue where videos start playing with the sound muted by default. As we investigate, please try adjusting the volume slider in the bottom left corner of the video player to enable sound. Alternatively, you can try viewing the video in HTML5 by opting into the HTML5 trial http://www.youtube.com/html5."


My System SpecsSystem Spec
07 Oct 2013   #7

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Pro 64 SP1
 
 

Creative quoting there. I was just referencing a similar thread.
My System SpecsSystem Spec
07 Oct 2013   #8

x64 (6.3.9600) Win8.1 Pro & soon dual boot x64 (6.1.7601) Win7_SP1 HomePrem
 
 

Thanks,

I also posted the "clear flash cache" suggestion in the other thread. It's a Google/Youtube issue so all folks can do is wait, try a different browser, and/or update flash.

This thread is marked solved, so I'll unsubscribe.

Bill
My System SpecsSystem Spec
07 Oct 2013   #9

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 64 Bit Home Premium SP1
 
 

Thanks for the confirmation Derek. I just needed to know it was not a problem on my box. I can wait for the Google folks to get their act together.
My System SpecsSystem Spec
07 Oct 2013   #10

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Pro 64 SP1
 
 

You're welcome Bob, I can wait too. It seems pretty widespread so it hopefully wont take them long.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Youtube videos start out with volume at zero




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Youtube videos start out with volume at zero
Thread Forum
Can't click on youtube videos (can't toggle volume, can't pause etc) Browsers & Mail
Youtube videos not playing Browsers & Mail
help with youtube videos Browsers & Mail

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:03 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33